Игор Всеволодович Гиркин е име, което може и никога да

...
Игор Всеволодович Гиркин е име, което може и никога да
Коментари Харесай

Игор Гиркин оркестрира Чечня, Босна, Донбас и Крим, а днес е най-горещ опонент на Путин

Игор Всеволодович Гиркин е име, което може и в никакъв случай да не сте чували. Познат е още като Игор Стрелков и през дългата му военна кариера е записан като съветски деец и някогашен сътрудник на ФСБ. Остава прочут с ролята си в анексирането на Крим, а по-късно и с войната в Донбас, която е проведена от военни групировки в Донецк. Участва интензивно в обсадата на Словянск и задържа града съвсем четири месеца, преди да бъде атакуван от украинската войска. На 16 май 2014 година ще бъде даже министър на защитата в Донбас. След свалянето на малайзийския аероплан в полет 17 на същите авио линии, той е освободен от служба и до този миг е един от най-търсените хора в Интерпол.

До през днешния ден същият признава, че има морална виновност за случилото се, само че не е натиснал копчето и няма директна роля. През 2021 година Нидерландия ще изиска доживотна присъда за големият брой обвинявания, защото там липсва смъртното наказване. Съден е неведнъж от Украйна за тероризъм, понесъл е много наказания от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Австралия, Япония, Канада, Швейцария и други. Смята се за един от основоположниците на спора в Източна Украйна. Твърди се, че Гиркин има водеща роля в спорове по целия свят. Има интервенция за експанзията в Транснистрия, Босна и Чечня.

В Босна даже се счита за член на босненската войска, който е взел участие в редица кланета и убийства на хиляди цивилни. Оказва се, че от 1996 година до 2013 година е бил сътрудник на ФСБ. Между 1999 година и 2005 година се е намирал в Чечня, когато се води втората Руско-чеченска война. Действията му в Украйна също не могат да се пренебрегват, както посочихме в горните редове, само че с изключение на с изключително въздействие и триумфи, към това би трябвало да се прибавят саботажи и терористични интервенции. На 17 април 2014 година същият е подозиран за отвличането на локален украински политик на име Володимир Рибак, както и на 19-годишен студент.

Украинското разузнаване разгласява диалог сред Гиркин и неговите подчинени, в което се чува ясно по какъв начин политикът би трябвало да бъде обезвреден. Записан е втори диалог, в който Игор декларира, че тялото би трябвало да се реалокира, тъй като стартира да мирише. Володимир е открит с разрушена глава, голям брой прободни рани и раздран корем. Изхвърлен е като куче в река покрай Словянск. През 2020 година Игор ще признае пред украински публицист, че е наредил убийствата на посочените хора, тъй като това били врагове.

Между 4-5 юли 2014 година ще бъде засечен диалог, в който Игор желае помощ от Военновъздушни сили, тъй като е на път да изгуби позицията си. И по този начин историята продължава и до през днешния ден с една особена изненада – Игор се счита за един от най-големите критици на Путин и войната в Украйна. Той самият не вижда нищо позитивно във воденето на сходна борба и счита, че крахът е сигурен, а тази война – от дълго време изгубена. Гиркин е преследван от най-различни институции, само че постоянно съумява да избегне залавяне. Разследващите публицисти в Bellingcat споделят, че множеството самолетни резервации са направени от неговата брачна половинка, само че той самият в никакъв случай не може да бъде открит в листа с пасажерите.

На 13 май тъкмо той беше един от главните критици и упрекна Сергей Шойгу в незаконна нескопосаност, която ще коства успеха на Русия в Украйна. Игор не е сигурен дали това не е някаква форма на държавна измяна, само че има някакви съмнения за некадърството. Кремъл не бърза да дава отговор на мненията по адрес на своя някогашен сътрудник.

Дълго време Шойгу продължаваше да се счита за един необикновен и позитивен воин, доближен до Путин и считан за непоклатима фигура. Сега обстановката е малко по-различна. Ключова точка в рецензията на някогашния сътрудник е, че Русия би трябвало да смени тактиката си, да събере нови хора и едвам тогава да се включи в борбата. На този стадий е известно, че пандизчиите получават право да се борят на фронта, а от скоро се твърди, че даже съветските лудници са отворени и всеки, който може да носи оръжие ще го получи на фронта.

Игор не пропуща опцията да осъжда и дейностите на Владислав Сурков – един от съветниците на Владимир Путин, който при започване на 20202 година се пробва да поеме контрола над някои организации в Донбас, в това число и „ Руски свят “. Същият не е съумял да се оправи с пропагандата, нито с контрола на тази територия. До през днешния ден Игор продължава да счита, че няма никакви нарушавания на човешките права, а това е занимателно, имайки поради, че той самият споделя в елементи по какъв начин е работил по време на спора в Крим, а по-късно и в Донбас. В едно от многото си изявленията, той ще показа следното:

„ Украинските военни ми споделяха, че съм страхливец, тъй като постоянно се укривам зад цивилните. Съжалявам! Няма да изляза на бойното поле, с цел да бъда убит. Не съм Дон Кихот! “

Използването на човешки щит е остаряла процедура и този човек го е ползвал доста пъти във военни дейности. Твърди се, че даже не се пробва да брои жертвите. Неговите бойци постоянно са вършели най-различни военни закононарушения, в това число изнасилвания, кланета и доста други. Неговата дивизия носи името „ углавен отряд “ и сходно име не може да изненада никого. Всички цивилни се погребват с една присъда – саботьори или шпиони. Една от обичаните му закани е, че в случай че украинците не се предадат, неговият мерник ще бъде ориентиран към цивилните.

Дали това е нова тактика? През март 2016 година взема решение да бъде воин и споделя за други убийства във вестник Консомолска истина, само че малко по-късно изявлението е свалено, тъй като може да се счита за самопризнание по обвиняване за осъществено военно закононарушение. Има и една позитивна вест, с експлоадирането на войната е ясно, че някогашният министър на защитата от Донецк е желал да отиде и да се бие на фронта, само че е арестуван в Крим, до момента в който се пробва да влезе в страната с подправени документи. Интересното е, че документите са на името на Сергей Рунов, някогашен пълководец в армията на Донетската Народна република, издадени са през 2015 година Същото име може да бъде намерено при следствието на Insider и Belingcat, които показват, че документът е публикуван от Руските специфични служби.

Игор твърди, че цялата военна интервенция на руснаците е била основана на няколко съществени несъгласия. Руското разузнаване рапортува, че украинските бойци няма да се борят и най-вероятно ще се предадат на нападателя във допустимо най-ранния час. Изненадата е цялостна, когато освен няма реакция, само че и скоро по-късно точно нападателите би трябвало да прекарат една от най-жестоките си зими. Нещо повече, стратегическите проекти започнаха да забиват в калта и всеки метър се оказва по-труден и по-труден. Обърнете внимание, че това са думите на Игор.

Старата процедура на съветския национализъм в лицето на някогашния сътрудник показва, че Украйна би трябвало да бъде удавена в тиня. Не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, да се знае, че Зеленски е напълно под контрола на Съединени американски щати и точно той би трябвало да изяснява по какъв начин войната продължава досега, в който Русия се разпадне. Наблюдавайки свирепите наказания и обстоятелството, че все по-често се следят проблеми в икономическо отношение, това не е неосъществим сюжет. На 12 април Игор още веднъж ще разяснява обстановката и този път ще уточни, че подписването на кротичък контракт ще подсигурява единствено капитулация на Русия.

Оттеглянето на бойците ще показва тъкмо това, а никой не желае да вижда Русия толкоз слаба. Руските бойци на север споделиха ориста на руската войска по време на зимната война с Финландия през 1939-1940 година

„ Нашите сили се движат със скоростта на куцащ неработоспособен и ще е належащо доста време и старания за постигането на резултат. “

Няколко дни по-късно ще подсети за следващ път, че Шойгу се пробва да изплаши глиган, като си демонстрира задника. В средата на войната, той уточни, че даже има намерение да се върне на фронта и да стартира своята позната процедура, само че през днешния ден най-вероятно не е толкоз огромен оптимист. Един от последните неуместни апели беше привързан с концепцията за цялостна готовност, която в това отношение беше отхвърлена от един полковник в запаса, посочващ ясно, че няма оръжие, няма танкове, самолети и кораби, способни да доставят нужните запаси. Причината, заради която някогашният съветски касапин няма да стигне до фронта е, че не се счита за задоволително предан. В отговор на тези закачки и рецензии, той незабавно отвръща следното:

„ Той няма да отстъпи, само че няма и да продължи напред. Няма хрумвания и явно в този момент чака някакво знамение. Путин затъна в средата на блатото. “

Странното състояние, в което се намира Игор е безспорен пат. Не е мечтан в Русия, не е мечтан и в Украйна. Трябва да избяга от глобите и не би трябвало да разкрива себе си като участник в спора от 2014 година Така ще се удостовери наличието и дейностите на Русия, които дотогава се представяха като неутрални. Възможно е да бъде подложен в ареста, само че тогава ще се потвърди, че е отговорен за тероризъм, не може да получи и премия – още веднъж ще бъде доказано неговото присъединяване, освен това публично.

Самият Навални няколко пъти уточни, че единственото, от което Путин се опасява най-вече, това са националистите. Това са същите хора, които от дълго време се пробват да му вземат стола. Много постоянно тяхното място е в пандиза, а тези, които отиват да целунат краката му, постоянно получават и ритник в зъбите.

Въпросният кадър от дълбините на ФСБ се показва като човек, който няма никакво желание да води преврата против Путин, само че най-вероятно с по-голяма публика ще има този късмет и няма да има никакви проблеми, изключително откакто е кален в редица спорове и знае по какъв начин се води мръсната война. Неговият белег за началото на една нова гражданска война в Русия ще бъде с пропадането на обществената инфраструктура в огромните градове, по-късно неизбежното ще се случи. Тези думи явно са правилни, изключително откакто даже и в този миг Кремъл продължава да събира доброволци от крайните територии, пощадявайки Москва и Санкт Петербург.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР