Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира в Острава

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Острава (Чехия) с награден фонд от 611 210 евро. Поставената под номер 1 полякиня завоюва със 7:5 първия сет против Айла Томлянович, а при 2:2 във втората част австралийката се отхвърли от присъединяване поради травма в коляното. 

Лидерката в международната класация игра своя първи дуел, откакто завоюва купата от Откритото състезание на Съединени американски щати през септември. Швьонтек реализира съдбоносен пробив за 7:5 в първата част, с цел да поведе в резултата.

Заемащата 34-та позиция в класацията на УТА Айла Томлянович имаше проблеми още във втория гейм на втория сет и не съумя да продължи присъединяване си в дуела.

" Не е елементарно да придобия игрови темп след повече от три седмици отмора, до момента в който Айла към този момент беше изиграла няколко дуела. Тази среща беше сложна за мен и ми оказа помощ да се приготвя за това, което следва. Много скърбя, че този дуел завърши по този начин ", сподели Швьонтек след успеха.

В идващия кръг тя ще се изправи против Кейти Макнали или Каролина Мухова.

В друга среща от шампионата в Острава поставената под номер 2 испанка Паула Бадоса отпадна след проваляне с 6:7 (4), 4:6 против Петра Квитова. Представителката на домакините реализира два пробива във втория сет, само че се нуждаеше от осем мачбола, с цел да завърши дуела след 122 минути. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР