„Идват ми в повече тези непрекъснати ултиматуми в управлението”, каза

...
„Идват ми в повече тези непрекъснати ултиматуми в управлението”, каза
Коментари Харесай

Първанов прогнозира предсрочни избори заедно с местния вот

„ Идват ми допълнително тези непрекъснати ултиматуми в управлението”, сподели Първанов във връзка изявленията на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов и това дали може да последва разпад в ръководството, в случай че Истанбулската спогодба бъде призната.

"Правителството ще падне, в случай че Народното събрание ратифицира Истанбулската спогодба. Тогава се отива на предварителни избори. Това предизвести водачът на
“Атака” и на парламентарната група на “Обединени патриоти” Волен Сидеров.
"Кабинетът ще падне, в случай че Народното събрание ратифицира Истанбулската спогодба, Сидеров е прав”, уточни и вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

„ Като ще напущат, да напущат и да се прави ново правителство”, разяснява Георги Първанов. По думите му има доста по-значими за българското общество проблеми.

Той акцентира, че гледа доста съмнително към опитите да се вкара тематиката за третия пол и еднополовите бракове. По думите му в Конвенцията 56 пъти се приказва за насилието над дами. Очевидно обаче някой се пробва да вкара по втория метод и другия проблем, съобщи Първанов.

Дайте да създадем едно допитване, само че не по конвенцията като цяло, а по-скоро за това да има или не еднополови бракове, прикани той.

Президентът на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев прикани "Позитано " 20 да премисли позицията си за Истанбулската спогодба. Българска социалистическа партия се опълчи на подписването на документа и изиска да се организира референдум.

Изборите ще покажат по какъв начин се оправя Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия, означи Първанов.
„ Най-близо като постоянни избори са европейските. Те няма да бъдат за това кой какъв брой депутати ще изпрати, това ще бъде конфликт сред лявото и дясното, сред концепцията за смяна и статуквото”, счита той.

„ Ако левицата не се сплоти и не се промени в най-широкия смисъл на думата и допусне нова загуба, това би било фатално”, предвижда Първанов.

Познавайки добре тактическите похвати на Борисов и Цветанов, нищо чудно те да слеят локалните с парламентарните избори, тъй като тогава ще стимулират многочислените кметове да работят и за парламентарната листа.

На въпрос допустимо ли е АБВ и Българска социалистическа партия да се съберат още веднъж, Първанов отговори: „ По-скоро е належащо, в сравнение с е възможно”.

Това е наложително изискване, само че дали ще се случи, не мога да кажа, тъй като има прекалено много персонални субективни фактори, по тази причина съм се отдръпнал от оперативните контакти и политики, с цел да не се наслагва моето име, изясни той.

Не имам вяра да се стигне до предварителни избори поради Истанбулската спогодба, не сме обсъждали общи стъпки с НФСБ, съобщи по-късно водачът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР