Идват големите центрове, пълнят флаконите, на нас ни казват обаждайте

...
Идват големите центрове, пълнят флаконите, на нас ни казват обаждайте
Коментари Харесай

Личен лекар за ваксините: Идват големите центрове, пълнят флаконите, на нас ни казват ``обаждайте се`` |

„ Идват огромните центрове, пълнят флаконите, на нас ни споделят „ обаждайте се “. Личните лекари са подценени в снабдяването с ваксини. ". Това сподели по БНР общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска.

В листата на доктор Крайселска има 120 чакащи за ваксина, 90 души към този момент са ваксинирани, от тях 82 са били пациенти от рисковите групи, а на други 8 са били сложени ваксини, с цел да не се похабяват дози. Сред имунизираните към този момент няма разболели се.

„ Те всички се тормозят и при първата доза, и при втората “, описа тя и добави, че хронично болните не желаят да се имунизират по фургоните и да се редят на опашка. 

Винаги сме с вяра и на старт да се включим интензивно, стига някой да ни даде този късмет, заявява общопрактикуващият доктор.

„ На този стадий сме на брифинги, на обещания “, посочи доктор Станислава Крайселска. „ Ние на обещания не имаме вяра, ние имаме вяра на обстоятелства и на дейности. “

Джипитата не са включени в системата за електронно записване за имунизиране. „ Сигурно сме като доведеното дете на опазването на здравето “, разяснява тя, запитана за аргументите персоналните лекари да не попадат там като вид.

Д-р Крайселска заяви и за различен проблем: персонални лекари вършат ваксини, които не се водят на тяхната процедура. На места има проблеми с обработката на партидни номера на имунизациите, които не са били разказани правилно от РЗИ, уточни тя.

„ Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой различен медицински център. “

По думите на лекарката в София вълната е била ноември. Тогава в нейната процедура е имало над 300 души с ковид, от един миг нататък спрели да ги броят. Към момента при нея има 33 дейни случая, предимно по-млади хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР