Идва есенно – зимната вълна. Очаква се заболеваемостта полека да

...
Идва есенно – зимната вълна. Очаква се заболеваемостта полека да
Коментари Харесай

Проф.Витанов с прогноза за последната COVID вълна

Идва есенно – зимната вълна. Очаква се заболеваемостта бавно да върви нагоре. Това предвижда математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов. 

" Нещата отиват натам, че това ще е последната вълна на този вирус, след което той ще се кротне и ще се подреди до птичия и свинския грип. Ще го има, само че няма да съставлява особена заплаха следващата година "  

Специалистът направи разбор на Коронавирус ситуацията в страната и означи неналичието на наложени ограничения досега: " Виждате, преполовихме октомври, няма особени проблеми, няма и наложени ограничения, няма и да има, в случай че не се появят проблеми. "

Според него се е очаквал огромен растеж към и след изборите, което не се оказа целесъобразно.  " Измененията са доста мудни, имаме постепенно повишаване на заболеваемостта, тъкмо съгласно прогнозите за полегата вълна ", написа Витанов.

Професорът счита, че смъртността на пациенти с COVID-19 през октомври ще е ниска.

“Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Това увещание не се отнася за Ганьо. Той е вечен ”, написа Витанов.   

Той добави още, че за момента няма заплаха от запълване и препълване на Коронавирус отделенията в лечебните заведения, като добави: " Поведението на един пласт от популацията бе употребявано, с цел да бъде вкарана обществената система в режим на полегата вълна. Това при добра организация ще ни обезпечи устойчиво прекосяване през есенно-зимната Коронавирус вълна. "

Заключението, което проф.Витанов направи е, че обстановката в страната е постоянна, като означи, че:  " Дифузното разпространяване е угасено, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен. Заболеваемостта нараства постепенно. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР