Идлиб. Правителствената армия на Сирия освободи град Хан Шейхун в

...
Идлиб. Правителствената армия на Сирия освободи град Хан Шейхун в
Коментари Харесай

РИА Новости: Сирийската армия освободи най-големия бастион на терористите в Идлиб – Хан Шейхун

Идлиб. Правителствената войска на Сирия освободи град Хан Шейхун в провинция Идлиб, заяви пред РИА Новости източник от мястото на събитието.
„ Но сега се организират интервенции по зачистване и разминиране “, посочи той.
По-рано бе обявено, че армията на Башар Асад е взела града под огневи надзор, като е заела основните позиции към него и е отрязала снабдителните пътища на терористите.
Хан Шейхун е най-голямата база на екстремистките джихадистки организации в Южен Идлиб.
Тази провинция остава последния бастион на терористите в Сирия. Освен въоръжената съпротива, там се базира „ Джебхат ан-Нусра “.
Наскоро в Нурсултан (столицата на Казахстан – някогашната Астана) се организираха договаряния за деескалация в района, а на втори август в Идлиб влезе в действие „ помирение “.
Командването на въоръжените сили на Арабската република съобщи, че ще спре боевете, при изискване че Турция извърши отговорностите си по Договора от Сочи.
Това е документ, подписан сред Москва и Анкара предишния септември. Основният миг беше изтеглянето на тежките и междинните оръжия на враждуващите страни на 20 километра от демилитаризираната зона. Турция трябваше да подсигурява сигурността на отстъплението.
На 5 август сирийската държавна войска възобнови интервенцията си заради несъблюдение на изискванията: бандформированията, възползвайки се от затишието, започнаха опити да нападат позициите на сирийските военни в северната част на провинция Хама и неведнъж откриваха огън по обитаеми с цивилни жители селища.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР