Идиотски фейк, тръгнал от менте клоаката suprotiva.eu със заглавие Хайки

...
Идиотски фейк, тръгнал от менте клоаката suprotiva.eu със заглавие Хайки
Коментари Харесай

ФЕЙК ЗА ДЕБИЛИ! Хайки глобяват с по 10 бона, Европа забранява домашния добитък

Идиотски фалшив, тръгнал от менте клоаката suprotiva.eu със заглавие " Хайки от Европейския съюз (ЕС) потеглят по домовете на хората, с цел да им лишават кравите, прасетата и кокошките ", изплаши хиляди неориентирани българи. Публикацията е оповестена и в bgprevedi.com, както и в групи във фейсбук. Чакаме реакция на прокуратурата.

Съобщението е в телеграфен жанр и гласи: „ Европейски Съюз не разрешава домашния добитък! В България потеглят отряди по къщите и дворовете да махат добитъка! “. 

След това предизвестие има и пояснение: „ Заповедта е дадена с задачата да се предпазим от световното стопляне! Забранява се гледането на домашни птици, крави, свине и други!

Забранява се основаването на домашни яйца и мляко! Забранява се основаването на домашно сирене и кашкавал!

От 1 юли стартират хайките! Глобата ще е от 10 000 лв., в случай че не спазвате възбраната! “.

ЗАЩО НОВИНАТА Е МАЛОУМИЕ:

На всеки, осведомен даже незадълбочено с правилата на работа на Европейския съюз, е известно, че Европейски Съюз няма пълномощия да не разрешава, иззема благосъстоятелност или постанова санкции на територията на страна членка. Решенията в Евросъюза се вземат общо от страните, след което всяко настрана държавно управление се заема с използването им, като има механизми, с които да се наблюдава дали се извършват.

Механизмите по никакъв метод не включват налагане на санкции, изключително на частни лица.

Информацията за вземането на решения в Европейски Съюз и механизмите за използването им е общодостъпна. 

Европейският съюз е интернационална организация, построена върху набор от общи правила и политики, контрактувани от неговите страни членки. Европейски Съюз разчита на страните членки да признават общите правила, за които са се договорили.

Той се състои от няколко институции, само че има четири съществени, които работят по правенето на закони. Еврокомисията подготвя и инициира законодателни актове, а Съветът на министрите и Европейският парламент трябва да одобрят законодателството. Европейският съвет се занимава с по-чувствителни въпроси като външната политика и политиката на сигурност.

В Европейски Съюз са създадени разнообразни принадлежности за мониторинг и правоприлагане за да се подсигурява, че страните членки съблюдават признатите закони. След приемането на даден закон, страните членки са длъжни да го приложат на своята територия. ЕК работи като контролен орган.

Тя следи страните членки, с цел да се увери, че те ползват законодателството по своевременен и ефикасен метод. В противоположен случай Комисията може да стартира публично произвеждане за нарушаване против тях.

Също по този начин жителите и корпорациите могат да подават тъжби до Комисията, в случай че считат, че дадена страна членка не е спазила правото на Европейски Съюз. По същия метод Европейският парламент може да инициира петиции.

След което се случват следните неща: страната членка на публично уведомление от Комисията, в което се изисква подробна информация за техния опит с сегашния проблем със спазването на законодателството. Ако държавата-членка страната не отговори или Комисията счете отговора за неудовлетворителен, тя може да издаде стимулирано мнение - това е публично искане, изпратено до страната членка да се съобрази с правото на Европейски Съюз.

В него се показват всички способи, по които Комисията счита, че страната членка е не е спазила условията, както и период, в който страната членка би трябвало да реши казуса. Ако обаче страната членка към момента не се е съобразила, Комисията може да заведе дело в Съда на Европейския съюз.

Ако Съдът на Европейски Съюз се произнесе против страната членка, само че тя към момента не съблюдава закона, Комисията може да стартира процедурата за нарушаване изначало. И този път на страната членка може да се наложи да заплати санкция. Както се вижда, от нарушаването до санкцията би трябвало да бъде извървян дълъг път от процедури и преписки.

По-подробно за метода на взимане на решения в Европейския съюз може да се прочете тук.

От изброените правила на работа и механизми излиза наяве, че ЕС не може да не разрешава или позволява на територията на страните членки. Нито Европейският съюз, нито която и да е от институциите му, има право да глобява на ръка жителите на някоя от страните в Европейски Съюз.

Колкото до изказванието, че въпросните „ ограничения “ се подхващат против световното стопляне, в Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейски Съюз за 2023-2027 година е вписано, че:

„ Едрият рогат добитък в Европейски Съюз намалява; сред 2010 и 2020 година - с 2%. Допълнителните дейности в проектите за понижаване на излъчванията на метан и амоняк се съсредоточават върху преживните животни основно посредством усъвършенстване на храненето. Това се добавя от поддръжка за вложения в производството на биогаз, ръководство на оборския тор и генетично рационализиране. “ 

Тоест ограниченията против световното стопляне ОСП се състоят в възстановяване на методите на гледане на домашните животни посредством дотации, които са планувани за дребните производители.

„ Най-малко 7 милиарда евро ще бъдат отделени за възстановяване на хуманното отношение към животните и здравето им - написа в документа -...като да вземем за пример посредством обезпечаване на по-голямо пространство или отвод от затворени способи на развъждане.

Евросъюзът и европейските институции нямат права да изземват добитъка и птиците от домовете на хората, нито да ги глобяват, в случай че откажат да ги предадат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР