Идеята за извънредно заседание на Общото събрание на ООН за

...
Идеята за извънредно заседание на Общото събрание на ООН за
Коментари Харесай

За новия антируски проект в Общото събрание на ООН

Идеята за изключително съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации за Украйна се стопи

На 22 февруари стартира нова фаза от специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации за " експанзията " на Русия против Украйна.

Още на 16 февруари 57 страни внесоха проекторезолюция „ Принципите на Хартата на Организация на обединените нации, лежащи в основата на постигането на повсеместен, обективен и дълготраен мир в Украйна “. Проектът беше спонсориран от страните от НАТО/AUCUS и „ представители от други райони “, които се причислиха към тях: двама от Азия (Корея и Япония), трима от Латинска Америка (Аржентина, Коста Рика и Гватемала), един от Африка (Либерия), двама от " не прекомерно огромни страни " (Микронезия и Маршаловите острови).

Заслужава да се спомене Турция измежду вносителите на плана за антируска резолюция. Тази страна се дефинира като спонсор на друга самодейност - свикването на " юбилейна " среща с присъединяване най-вече на страни от Европейски Съюз, а не на НАТО.

От една страна, планът съдържа „ красиви “ думи за нуждата от „ бързо реализиране на повсеместен, обективен и дълготраен мир в Украйна в сходство с правилата на Устава на Организация на обединените нации “. От друга страна, планът съдържа искане Русия " неотложно, изцяло и абсолютно " да изтегли всичките си въоръжени сили от територията на Украйна в нейните интернационално приети граници.

Проектът съдържа както чисти неистини, по този начин и мръсна (именно мръсна!) агитация, по-специално той приканва за „ освобождение на всички нелегално арестувани лица и връщане на всички интернирани и принудително разселени и депортирани цивилни, в това число деца. Става дума за децата от Донбас, които бяха откарани на лекуване в Русия и по-далеч от украинските бомбардировки.

На 23 февруари се организира гласоподаване на плана. 141 страни гласоподаваха " за ", 5 " срещу ", 32 се въздържаха.12 страни не участваха в гласуването. И в случай че преценим какъв брой страни не са подкрепили проекторезолюцията, ще бъдат 51 от тях, към една трета от всички членове на Организация на обединените нации.

Разбира се, имаше задоволително гласове „ за “ за приемането на резолюцията, само че Западът не съумя да получи нито един нов глас в своя изгода спрямо първата антируска резолюция, призната на 2 март 2022 година Тогава тя също получи 141 гласа. И 2 страни повече гласоподаваха срещу новата резолюция, в сравнение с преди година.

Основният резултат от гласуването: концепцията за изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации за Украйна пресъхна.

Западните медии разясняват извънредно резултатите от гласуването на западния план. По време на съвещанието на 23 февруари обаче се организираха още две гласувания. Делегацията на Беларус показа два свои плана, съдържащи промени в западния план.

Първият план на промените предвиждаше:

1. Заличаване на думите „ една година след началото на пълномащабно навлизане в Украйна “;

2. Заменяне на думите „ експанзия на Руската федерация против Украйна, в това число продължаващи офанзиви против сериозни инфраструктурни обекти в цяла Украйна “ с думите „ военни интервенции в Украйна “;

3. Заличаване на думите „ повтаря настояването си Руската федерация неотложно, изцяло и абсолютно да изтегли всички свои въоръжени сили от територията на Украйна в нейните интернационално приети граници “;

4. Добавяне на нов параграф: „ изрично осъжда изказванията, направени от някои водачи на Нормандската контактна група по отношение на същинските планове, които са ги управлявали при създаването на пакета от ограничения за осъществяване на споразуменията от Минск - планове, които не са в сходство с задачите за спокойно споразумяване на спора в избрани региони на Донецка и Луганска области на Украйна “.

Резултатите от гласуването на тези ремонти бяха следните: 11 „ за “, 94 „ срещу “, 56 „ въздържали се “, 32 не участваха в гласуването. Както виждаме, цифрата 141 внезапно падна до 94.

Вторият план на Беларус, с промени на западния план, съдържаше следните разпореждания:

1. Добавяне на нов параграф: „ като отбелязва със угриженост продължаващите доставки на оръжия от трети страни в зоната на спора, което подкопава вероятностите за резистентен мир “;

2. Добавяне на нов параграф: „ приканва за започване на мирни договаряния “;

3. Добавяне на нов параграф: „ Призовава държавите-членки да се оправят с първопричините за спора в и към Украйна, в това число законните опасения за сигурността на държавите-членки “;

4. Добавяне на нов параграф: „ Също по този начин приканва държавите-членки да се въздържат от изпращане на оръжия в зоната на спора. “

Резултатите от гласуването за тези промени бяха следните: за - 15, срещу - 91, въздържали се - 52, не взели участие в гласуването - 35. Числото 141 падна още повече, до 91.

Трябва да се означи, че редица страни, които гласоподаваха за западния план, също гласоподаваха за беларуските ремонти (Ангола, Египет, Хондурас и др.).

Извънредната сесия стартира освен да се проваля, само че и да показва неналичието на това единение на „ интернационалната общественост “, за което гърмят западните медии.

Говорейки за западната агитация. Дълго време вярвахме, че Западът е занаятчия и стопанин на осведомителната (идеологическа) битка. Глупости! По някаква причина се убедихме в това. Тяхната агитация е добра единствено когато не среща отпор. По едно време нито една „ неприятелска “ организация не пристигна на конференция в Париж, където трябваше да изнеса главния отчет, макар че бяха поканени!

Дойдоха някогашният министър на външните работи на Франция Ролан Дюма, известният юрист Жак Вергес и доста други експерти, само че никой от тези, които трябваше да показват различна позиция, не пристигна! Нито „ Амнести интернешънъл “, нито Human Rights Watch… Просто се уплашиха! И това е нормалната им процедура. Те " блестят ", единствено когато няма кой да им даде сериозен отпор!

И в този момент редакторите на уеб страницата на Организация на обединените нации стигнаха до такава степен, че описаха първия ден от специфичната сесия на Общото заседание по следния метод: изявленията на Генералния секретар на Организация на обединените нации, Председателя на Общото заседание на Организация на обединените нации и министъра на Външните работи на Украйна бяха съпроводени от техни фотоси, а речта на В. Небензя беше съпроводена от фотография на...разрушена къща.

В същото време речта на В. Небензя се състоя преди гласуването на западния план и той тъкмо оцени бъдещите му резултати:

„ Преди малко повече от година Украйна и нейните западни настойници свикаха 11-та изключителна специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. По това време доста от страните-членки на Организация на обединените нации бяха дезориентирани и се причислиха към груповия Запад, който се позоваваше на обстоятелството, че нищо по-ужасно в историята на човечеството сякаш не се е случвало и по тази причина е нужен невиждан отговор на дейностите на Русия.

Оттогава доста от вас схванаха по-добре аргументите за това, което се случи и се случва, и за западния лагер стана доста по-трудно да активизира страните-членки на Организация на обединените нации в поддръжка на техния „ кръстоносен поход “ против Русия. Това се потвърждава и от импортирания за гласоподаване обезмаслен план за резолюция, който все пак си остава антируски и нездравословен – на това ще се върна по-късно.

Просто възможностите да получат поддръжка за нещо по-съществено в подтекста на по-добре осведомените страни - членки са доста по-малки, а нашите съперници в този момент се нуждаят на първо място от брой и гласове. Позволете ми да обобщя какво са научили страните членки, които не вземат участие в спора, тази година за концепциите на западните страни и какъв брой доста се е трансформирал нашият свят през това време.

В края на речта си пред членовете на Организация на обединените нации, които трябваше да гласоподават на идващия ден, В. Небензя разкри някои детайлности от подготовката на западния план: Това значи да продължи своята милитаристична русофобска линия, прикривайки се зад мнимата поддръжка на страните членки на Организация на обединените нации.

Резолюцията, несъмнено, ще бъде употребена за нейната агитация от киевския режим. Той в действителност към този момент прави това: още през вчерашния ден господин Зеленски разгласи, че Общото заседание ще се събере, с цел да одобри резолюция в поддръжка на неговия прославен кротичък проект от 10 точки. И това макар обстоятелството, че споменаването на тази подвеждаща самодейност, както разбираме, беше отстранено от плана по гледище на редица наши сътрудници от Организация на обединените нации. За съжаление… киевският режим е безвъзвратен.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР