Идеята за диета, базирана само на продукти от растителен произход,

...
Идеята за диета, базирана само на продукти от растителен произход,
Коментари Харесай

Оглупява ли се от веган диета

Идеята за диета, основана единствено на артикули от растителен генезис, набира все по-голяма известност. И не приказваме единствено за фанатизираните вегани, които са настроени войнствено против всички, които си похапват месо.

Мнозина считат отхвърлянето на всички скотски артикули от ежедневното си меню за здравословен избор. Но той води след себе си редица негативи за организма, става известно - и за мозъка.

Консултанти по здравословно хранене повдигат една тематика, за която не се приказва задоволително. Тя е обвързвана с недостига на едно не толкоз известно вещество - холин , който е налице при дълготрайно съблюдаване на веган режим.
 Снимка 440693

Холинът е значим за мозъчната активност, като поддържа паметта и концентрацията. Той спада към витамините от В комплект и е от значително значение за бременните дами. Смята се, че дефицитът на това вещество води до съществени мозъчни аномалии .

Според експерти, веган диетата ни лишава от нормалните количества холин, който се одобряват посредством храната - най-вече с месото, рибата, яйцата и млечните артикули .
 Снимка 440694

А резултатът от този дефицит се усеща освен от съответния човек, само че и от бъдещото потомство. Ако дамите в детеродна възраст всеобщо изхвърлят храните, богати на хлорин, от менюто си, това ще докара до последващо потомство с по-нисък % на просветеност и по-висок късмет за мозъчни малформации , написа Daily Mail.
 Ариана Гранде, Майли Сайръс, Лиъм Хемсуърт - някои от звездите, които избраха веган диетата
Звездите, които избраха веган диетата

От суетност или по морални аргументи

Това, което експертите предлагат на дамите, които желаят да съблюдават прецизно веган режима си, е да одобряват холин като хранителна добавка . Същата рекомендация важи и за останалите хранителни субстанции, които е мъчно да се набират без потреблението на месо и скотски артикули.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР