Идея за протест срещу предсрочното освобождаване на бизнесмена Цветан Пъков

...
Идея за протест срещу предсрочното освобождаване на бизнесмена Цветан Пъков
Коментари Харесай

Предсрочното освобождаване на Цветан Пъков вдигна на крак Панагюрище


Идея за митинг против предварителното освобождение на предприемача Цветан Пъков назрява в родния му град Панагюрище. Името му нашумя, откакто на 14 април 2015 година прегази с джипа си 6-годишния велосипедист Петьо Гевечанов.

За гибелта на детето Цветан Пъков получи четири години отнемане от независимост, от които досега е излежал три години и шест месеца в затворническо общежитие от открит вид в Казичене. Малката присъда тогава стана мотив за поредност от митинги в Панагюрище и Пловдив с искане за най-малко 10 години затвор и доживотно лишаване на шофьорската му брошура. Участниците твърдяха, че той е систематичен извършител на пътя и е рисков с арогантното си държание, написа Дарик.

След решението на арбитър Десислав Любомиров от Софийския градски съд за предварително освобождение последва светкавична реакция на прокуратурата – беше импортиран митинг с претекста, че задачите на наложеното наказване не са изпълнени. Предстои ново съвещание по проблема в Софийския апелативен съд.

Темата за нови митинги беше повдигната в групи на панагюрци в обществените мрежи, като там към този момент няма посочена дата, нито съответни претенции. Дискусията обаче е оживена, а хората са повече от ядосани. Потребители напомнят старите провинения на Цветан Пъков. Публикуват се още веднъж репортажи за други негови жертви на пътя. Като Ненка Поптолева и Христо Христов, които в телевизионни изявленията описват, че са били блъснати от джипа на предприемача и са лекували контузиите си месеци наред. Но не са подали тъжби, тъй като по този начин били посъветвани. Факт е, че до деня на случая с Петьо Гевечанов Пъков не е осъждан за закононарушения в превоза, въпреки да е систематичен извършител на пътя. По публични данни на Министерство на вътрешните работи в регистрите на КАТ са вписани 20 негови нарушавания, 13 от тях са приключили с актове.

Част от съгражданите на Пъков признават, че не биха се присъединили в митинг, тъй като също като родителите на починалото момченце – Петър и Десислава Гевечанови, не имат вяра, че ще има резултат. Те самите се пробват да изживеят насладата от третия си наследник – Божидар, който по стичане на събитията се роди тъкмо в деня, когато се разбра, че Пъков е изискал да бъде освободен. Други хора от средногорския град са безапелационни, че митинг би трябвало да има и са подготвени да се включат, само че не смеят да влязат в ролята на основатели.

Негова съгражданка, която е в близки връзки и с двете фамилии – Пъкови и Гевечанови, заявява, че би взела участие в митинг, в случай че е против неефективността на правосъдната система, тъй като е неуместно за лишен човешки живот да се наложат единствено четири години при омекотен режим и да не се излежат до дъно. При изискване, че водачи, хванати с алкохол зад кормилото, са осъждани доста по-строго.

Друга прогноза на локални хора е, че даже да не се стигне до нови митинги, панагюрци няма да одобряват добре наличието на Цветан Пъков и той самичък ще се принуди да се реалокира от града.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР