Идентифицирането на почти 100-годишно корабокрушение развенчава популярна теория на конспирацията:

...
Идентифицирането на почти 100-годишно корабокрушение развенчава популярна теория на конспирацията:
Коментари Харесай

Открити са останките на кораб, смятан за изчезнал в Бермудския триъгълник

Идентифицирането на съвсем 100-годишно корабокрушение развенчава известна доктрина на конспирацията: Бермудският триъгълник по някакъв метод е забъркан с изгубването през 1925 година на кораба SS Cotopaxi. Задвижваният с парен мотор транспортен съд за насипни товари, в никакъв случай не е стигнал до своята дестинация в Хавана. Но какви са били аргументите за това?

Истинската черешка на върха на откритието обаче е, че корабокрушението на SS Cotopaxi даже не е в Бермудския триъгълник, който се простира от Бермудите през Флорида до Пуерто Рико.
„ Това е особено за историите с този Бермудски триъгълник – в случай че в действителност погледнете на картата, множеството от историите свързани с него, даже не са станали в неговите граници “, декларира Майкъл Барнет, морски биолог и водолаз, който разпознава останките на SS Cotopaxi.

Митът за Бермудския триъгълник даже не е съществувал, когато „ Котопакси “ е липсващ. Едва през 60-те години на предишния век терминът е въведен в публикация на списание, а през 1974 година излиза книгата с бестселъри „ Бермудският триъгълник “ (Doubleday), предполагаща наред с други неща, че триъгълникът е основан, когато „ изгубеният “ град Атлантида е бил погубен.

Оттогава Бермудският триъгълник се е трансформирал в нарицателно за неразкрити секрети, също като Йети или чудовището от Лох Нес. През 1977 година филмът на режисьора Стивън Спилбърг „ Близки срещи от трети тип “ свързва изгубването на SS Cotopaxi с Бермудския триъгълник и извънземните.

Детективската работа на Барнет поставя точка на тази концепция. Когато Барнет се реалокира във Флорида преди съвсем 20 години, той стартира да търси корабокрушения, които може да изследва, като се гмурка. По-конкретно, той се занимава с останките на корабокрушение, ситуирано на към 35 морски благи (65 километра) край източния бряг на Свети Августин, в северната част на Флорида.

За разлика от множеството корабокрушения в този регион, останките са много огромни. Барнет прави някои проучвания и измервания на корабокрушението, преглежда исторически публикации във вестниците и застрахователни записи, както и артефакти, открити в останките.
Разследването му демонстрира, че „ Това да са останките на Котопакси в действителност е единственият вид “, споделя Барнет.

През 2015 година стартира да се популяризира слух, че кораб-призрак, открит от кубинската брегова защита, в действителност е SS Cotopaxi. Барнет взема решение да сложи завършек на тези небивалици, по тази причина разгласява видео онлайн, в което демонстрира, че същинският „ Котопакси “ е на дъното на Атлантическия океан. Скоро след неговата обява, Science Channel се свързва с него и работят дружно, с цел да създадат филм за неговата находка.

SS Cotopaxi напуща Чарлстън, Южна Каролина, на 29 ноември 1925 година с товар от въглища, само че корабът не стига надалеч. Буря го унищожава и никой от 32-та души на борда не е забелязан или чут в миналото. Изследванията на Барнет и английския историк Гай Уолтърс демонстрират за какво. След като Cotopaxi изчезва, фамилиите на членовете на екипажа подават иск против компанията, която е притежател на кораба. Семействата са намерили дърводелеца на кораба, който свидетелства, че корабът е бил със счупени капаци на люка, които са употребявани за покриване на въглищата. Ако водата от вълните стигне до борда на кораба и се стича до товарния трюм, счупените капаци значат, че корабът може да се наводни и да потъне.
„ От свидетелствата знаем, че капаците на люковете са били полуразрушени и са се нуждаели от ремонт “, споделя Барнет. „ Капаците в действителност са били в развой на ремонт, само че все пак е обещано разпореждане корабът да отплава за Куба, преди да бъде оправен. “

Изследването също по този начин разкрива, че „ Котопакси “ е изпращал сигнали за злополучие по безжична връзка на 1 декември 1925 година Те са били признати в Джаксънвил, Флорида, който не е прекомерно надалеч от мястото, където през днешния ден са останките, съгласно изказване на Science Channel.

Освен това различен водолаз е разкрил месингови клапани от останките с буквите SV върху тях. Барнет заключава, че това евентуално е част от надписа Skott Valve Manufacturing Co., чийто щаб в Мичиган не е прекомерно надалеч от мястото, където е издигнат „ Котопакси “.

„ Има смисъл локалният корабостроител да употребява локални снабдители на съоръжение и неща от този темперамент “, споделя Барнет. „ Това е доказателство, че откритите остатъци са на „ Котопакси “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР