Идеите си за стартиращ бизнес ще премерят в състезанието Тийноватор

...
Идеите си за стартиращ бизнес ще премерят в състезанието Тийноватор
Коментари Харесай

Български и словенски тийноватори ще премерят стартъп идеи

Идеите си за започващ бизнес ще премерят в надпреварата " Тийноватор " български и словенски възпитаници, което ще се състои на 10 май в София. Младежи от четири столични гимназии ще се борят за присъединяване в интернационалното финално съревнование, което ще се организира в Любляна на 9 септември, а конкуренцията сред словенските им връстници ще е за награди в няколко категории, оповестиха уредниците.

Младежите от България и Словения ще работят с ментори и ще показват стартъп концепциите си пред жури от вложители. За откриването на надпреварата, което ще се организира в спортната зала на Централна жп гара София, са поканени министрите на превоза и на образованието Росен Желязков и Красимир Вълчев.

В надпреварата от българска страна ще се включат 60 възпитаници от стартъп клубовете на " Тийноватор " в столичните учебни заведения СМГ " Паисий Хилендарски “, 105 СУ " Атанас Далчев “, 32 СУИУЧЕ " Св. Климент Охридски “ и 19 СУ " Елин Пелин “. Учениците разработваха концепциите си в план за стартъп бизнес дружно с ментори бизнесмени, от началото на образователната година.

Някои от техните хрумвания, които ще се състезават, са апарат за стимулиране на концентрацията; платформа за лъчение онлайн на музикални събития и концерти, предопределена за хора с увреждания и непълнолетни; ескейп стая в училище; приложение за график на контролни, домашни и изпити.

Победилият учебен отбор ще взе участие в в специфична акселераторска стратегия в Словения през юни и в интернационалния край на " Тийноватор " в президентския замък в Любляна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР