Знаете ли колко съм натъжен?. Това каза на медиите в

...
Знаете ли колко съм натъжен?. Това каза на медиите в
Коментари Харесай

Борисов тъжен : Занимаваме се с кокошкарски обиди , а милиарди от еврофондовете не се използват

" Знаете ли какъв брой съм тъжен? ". Това сподели на медиите в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, излизайки от пленарната зала малко след началото на днешното съвещание.

И показа:

" Европейската комисия излезе с отчет по какъв начин българския народ е пропилял времето и милиарди, доста милиарди от проекта за възобновяване и еврофондовете. Не се употребяват от българите. И едвам след май месец държавното управление е почнало да работи по тях. Натъжен съм, тъй като се занимаваме с такива кокошкарски обиди в случай, че нямаме проект, милиардите стоят и следва среща на най-високо равнище на НАТО ".

За през днешния ден депутатите имат единствено две точки в дневния ред - освобождение на Христо Иванов като народен представител и съставяне на комисия, която да изготви правилника за активността на Народното събрание. При оповестяването на първата точка обаче Тошко Йорданов излезе да се изкаже от трибуната и отприщи спор за качествата на Иванов, измененията в конституцията, сглобката и какво ли не.

" Трябваше към този момент да имаме позицията на България от външното министерство и който и да отиде да я отстоява. И тъй като ние си вършехме тогава работата, Министерство на външните работи изготвяше позицията, а президентът Радев, Плевнелиев и който и да е отиваше с решение на държавното управление. Сега слушаме обиди, обвинявания вместо всички да кажем едно благодаря на Има Такъв Народ, че през вчерашния ден отпушиха процеса ", сподели Борисов за идната среща на върха на НАТО през юли във Вашингтон.

Вчера служебният министър председател Димитър Главчев изпрати писмо до председателката на Народното събрание Рая Назарян и до шефовете на групите, с цел да изиска от тях да решат кой да върви в Съединени американски щати - той или президента Румен Радев. Досега на този формат постоянно е ходил президентът до предходната година, когато бе заменен от премиера акад. Николай Денков.

Сега терзанията Радев да иде са поради неубедителната му евро-атлантическа позиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР