Идеални в комбинация, но чудесни и консумирани самостоятелно, яйцата си

...
Идеални в комбинация, но чудесни и консумирани самостоятелно, яйцата си
Коментари Харесай

Най-здравословният начин да приготвим яйца

Идеални в композиция, само че чудесни и употребявани независимо, яйцата си остават измежду най-предпочитаната храна по ред аргументи. От една страна те са вкусни и лесни за подготвяне, а от друга са и извънредно потребни.
Прочетете още
Само в едно яйце да вземем за пример се съдържат към шест грама протеин - количество, което обезпечава на тялото ни всичките девет съществени аминокиселини. Освен това яйцата са богати на витамини А и D, желязо, холин и други потребни хранителни субстанции.

Оказва се обаче, че посредством консумирането на яйца можем да си набавим и омега-3, стига да изберем такива, снесени от кокошки, чиято храна е допълнена с източници на мазнини като ленено семе. Именно за обогатените с омега-3 яйца се счита, че са най-полезни, защото те са тип мазнини, които е потвърдено, че 68% от възрастните и над 95% от децата не употребяват задоволително.

 Снимка 648462

Колкото до метода на подготвяне на яйцата, за най-здравословен вид се счита този, съгласуван с потребностите на организма ни, написа USA Today.

Така да вземем за пример, в случай че целим да свалим непотребни килограми, е добре да готвим яйцата с по-малко лой. За варените, пошираните или даже печените яйца, нормално се нуждаем от минимум лой и по тази причина те са желани от хора, които съблюдават режим.

 Снимка 648463

Разбира се, ако обичаме да ядем и пържени яйца, не е нужно да ги изключваме напълно от менюто си. Можем да си ги позволим, стига да ги ядем по-рядко или просто като понижим количеството лой, с която ги пържим.

Ако пък задачата ни не е да отслабваме, а да натрупаме мускулна маса, то най-подходящият метод да ядем яйца е или като наблегнем повече на белтъците, или в композиция с извара или сирене.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР