Идеалната гозба за студените вечери - богата, ароматна и много

...
Идеалната гозба за студените вечери - богата, ароматна и много
Коментари Харесай

Вкусна патешка гозба

Идеалната манджа за студените вечери - богата, ароматна и доста вкусна

Необходими Продукти

● патешко месо - 800 г
● праз - 3 стръка
● ориз - 1 ч.ч.
● морков - 2 бр.
● домати - 1 и 1/2 ч.ч. от буркан
● зелена пиперка - 1 бр. едра
● магданоз
● джоджен
● черен пипер
● патешка лой - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Патешкото месо измиваме добре, заливаме с вода и оставяме да се свари, като при започване на варенето обираме образувалата се пяна. Свареното месо дръпваме от котлона и оставяме в бульона.

В обособен съд /тенджерка/, в която ще готвим, сипваме патешка лой (обираме от повърхността на бульона от варенето на месото, образува се много мазнина).

В мазнината и малко бульон от варенето задушаваме измит, почистен добре и нарязан ситно праз, белени и нарязани моркови и зелена пиперка - почистена от семената и също нарязана на късчета. Задушаваме, до момента в който изври течността, и прибавяме почистен в няколко води ориз (1 ч.ч.), черен пипер на усет и нарязани ситно свеж магданоз и джоджен, количество също на усет.

Наливаме пачи бульон (3 ч.ч.) или доливаме топла вода, в случай че нямаме задоволително бульон. Като се посвари ориза, сипваме домати от консерва (1 и 1/2 ч.ч. белени и нарязани домати).

Прибавяме и свареното патешко месо, почистено от костите и нарязано на дребни хапки. Варим още няколко минути до втвърдяване на ястието.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР