ICANN, организацията, отговаряща за ключови задачи по поддържането на Интернет,

...
ICANN, организацията, отговаряща за ключови задачи по поддържането на Интернет,
Коментари Харесай

ICANN няма да спре руските домейни - ето защо

ICANN, организацията, отговаряща за основни задания по поддържането на Интернет, няма да спре съветските домейни, оповестиха от НПО-то.

Макар да е поело тази задача от американското държавно управление, ICANN отхвърля да постанова каквито и да е наказания, защото сходна политика просто не е планувана в задачата й.

" ICANN ползва своите политики консистентно и следвайки документираните процеси. Да се направи едностранна смяна би унищожило доверието в модела на акционерство и политиките, основани за да поддържат световната интернет междуоперативност ", акцентира основният изпълнителен шеф Гьоран Марби.

Освен кардиналната позиция, има и друга основна причина, заради която ICANN просто не може да си разреши да изтрие всички ".ru " и сходни домейни, без да навреди на структурата на актуалния Интернет, освен на доверието в него.

Спирането на DNS-ите в Русия пък ще сътвори проблеми на всички интернет точки, които съветската територия свързва. ICANN пък изобщо няма опция да стопира съответни SSL документи, друго предложение за мярка против Русия.

В добавка, съгласно специалисти това ще навреди най-много на съветските цивилни, не толкоз на ръководещите и военните, и няма да спре пропагандата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР