И XIV Фестивал на туристическите забавления и анимацииКметът на Русе

...
И XIV Фестивал на туристическите забавления и анимацииКметът на Русе
Коментари Харесай

Откриха туристическото изложение в Русе

И XIV Фестивал на туристическите занимания и анимации

Кметът на Русе Пенчо Милков откри XVII Туристическо ревю „ Уикенд туризъм “ и XIV Фестивал на туристическите занимания и анимации, на които градът е хазаин в идващите три дни. Специални посетител на събитието бяха Пламена Заячка, представител на министерството на туризма, както и вторият секретар на индисйкия дипломат у нас господин Раджеш Лал.

„ Тези три дни са отлична опция градът ни са бъде забелязан, да бъде усетен неповторимият му дух. Надявам се да изживеете прелестни моменти “, приветства гостите кметът Пенчо Милков.

43 щанда на разнообразни туроператори, музеи и институции са показани във фоайето на Доходното здание. В региона на Централната градина са ситуирани над 120 обекта, представящи разнообразни занаяти от цяла България. По време на тридневния Фестивал на туристическите анимации на пл. Свобода ще има шах за деца, стена за катерене, ретрофото, отвесна въжена площадка, изобразяване с къна и уроци по типичен танци на Държавна опера – Русе.

До 16 ч. през днешния ден не престават кулинарните демонстрации на началник Петър Атанасов дружно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще завърши с осъществявания на русенската етно група „ 4етри “, последвани от концерт на Миро.

На същото място в петъчния ден от 17 ч. началник Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще показа своя сладолед „ Гараш “, който е фиктивен особено за Русе като реверанс за родното място на едноименната торта. От 18 ч. стартира „ Биг бенд церемониал “, в който ще се включат обединения от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В събота от 9 ч. ще се организира Международното кулинарно съревнование с младежи „ Като началник готвачите “. 6 тима с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има началник Ради Стамболов.

Вечерта завършва с „ Ruse light & rhythm fest”, който ще се организира на Голямата сцена на площад „ Свобода “. Там в 19 ч. ще стартира концертът на Павел и Венци Венц, последван от осъществявания на Тита. ПГ по облекло „ Недка Иван Лазарова “ ще показва „ Светлината в моя дрешник – футуристично светещо фешън ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата, а от 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР