И вторият опит за избор на нов шеф на СГС

...
И вторият опит за избор на нов шеф на СГС
Коментари Харесай

И вторият опит за избор на нов шеф на СГС се провали


И вторият опит за избор на нов началник на Софийски градски съд остана несполучлив. Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет не съумя да избере ръководител на Софийския градски съд. Единият претендент - Евгени Герогиев, получи 5 гласа, а вторият - Светлин Михайлов - единствено два. Седем души от колегията бяха срещу и двамата претенденти, съобщи Нова ТВ.

Все още няма осъдени за случилото се в градския съд, напомни по време на дебата преди гласуването ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов и продължи, че вместо това са раздавани индулгенции. Всичко това демотивира, уточни Панов. Той съобщи, че Светлин Михайлов е скандално популяризирал се.

Седвалин Мавров поддържа по време на дебата Светлин Михайлов и сподели, че евентуално постоянно ще има недоволни, тъй като ръководството на Софийски градски съд е доста тежка задача. Скоро поради външните въздействия няма да има претенденти за ръководитиели в системата, продължи още Мавров.

Цветника Пашкунова на собствен ред съобщи, че поддържа Евгени Георгиев и напомни професионалните му качества. А Атанаска Дишева, която също поддържа Георгиев, добави, че той добре познавал градския съд. По-подходящ за поста и съгласно Красимир Шекерджиев бил Георгиев.

След гласуването Светлин Михайлов съобщи, че няма да се кандидатира още веднъж в идната процедура, а за Георгиев било рано да отговори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР