И втората стара върба пред софийската църква Св. Седмочисленици беше

...
И втората стара върба пред софийската църква Св. Седмочисленици беше
Коментари Харесай

И втората стара върба пред църквата Св. Седмочисленици беше сменена с нова

И втората остаряла върба пред софийската черква " Св. Седмочисленици " беше заменена с нова. Дървото беше отсечено, защото съгласно общината е рисково. Това, че и втората върба ще бъде отстранена, стана ясно още предходната есмица, когато другото дърво се прекърши.

" След проучване с резистограф специалистите на " Зелена система " решиха, че остарялото дърво демонстрира съществени увреждания и при неподходящи метеорологични условия като мощен вятър, влажен сняг и други може да се пречупи и да сътвори рискови обстановки за хората, преминаващи през това място. Днес дървото бе сменено с нова едроразмерна върба от същия тип, която да пораства симетрично на засадената във вторник върба, от лявата страна на църквата ", оповестиха от общината в петък.

През ноември специалистите от дирекция " Зелена система " не престават с инспекции и проучване на дървесната растителност в паркове и градини в централната градска част. Паралелно с тази акция ще се прави засаждане на нова дървесна растителност, кастрене, оформяне на корони и унищожаване на сухи клони. Ще бъдат премахвани заболели, сухи и с съществуване на гнилостни процеси дървета, а на тяхно място ще се засаждат нови.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР