И във втория си мандат основното нещо, което прави президентът

...
И във втория си мандат основното нещо, което прави президентът
Коментари Харесай

Проф. Коларова: И във втория си мандат основното нещо, което прави президентът Радев, е да слага ударението върху разделение и противопоставяне

" И във втория си мандат главното нещо, което прави президентът Радев, е да поставя ударението върху разделяне и опълчване. Това го имаше и в речта му за 3 март. Имаше ясна борба против " лепкавата политическа мъгла " - към този момент не посочва партиите, а го прави с атмосферни избрания. " Това съобщи политологът Румяна Коларова в " Тази сетрин " по bTV.
 
" Голяма неточност на президента Румен Радев бе да се политизира 3 март, да се трансформира в придвижване " 3 март ", което е ясно, че е политически план. Дали той ще се осъществя или не под егидата на президента, това няма значение ", добави Коларова.
 
" На Шипка опълчването беше доста остро. Ултраси русофили демонстрираха особена настъпателност. С общи старания би трябвало да предефинираме честването на Шипка ", сподели още тя. " Това, че освиркаха Росен Желязков не е казус, защото Кирил Петков, в случай че помните, бе замерян със снежни топки. Така че Шипка става мястото, където най-радикалните ултраси на русофилството освен, че се събират, само че и демонстрират експанзия, което в действителност е извънредно неприятно. Така че това би трябвало да се дава на разискване. Трябва с общи старания да опитаме да предефинираме честването. Все отново става дума за народен празник. Разбирам да е когато там има някакви дни, свързани с отбелязване на военни победи, с някакъв тип съветска еднаквост. Тук беше доста комплицирано и сменено това, което е смисълът на Шипка. Всички знаем, че опълченците на Шипка са се били един до друг с съветски, финландски, украински и други войни ", сподели още Коларова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР