И в пандемията има добри новини. Японски учени изчислили прост

...
И в пандемията има добри новини. Японски учени изчислили прост
Коментари Харесай

Японската тайна: 100 крачки за минута, 1 час – по-дълъг живот

И в пандемията има положителни вести. Японски учени пресметнали елементарен метод по какъв начин да живеем по-дълго. В продължение на 13 години те следили 27 000 души от 40 до 79 години. Констатацията е, че тези, които са се разхождали интензивно, са живели доста по-дълго от предпочелите да не се движат. Един час дневна разходка подсигурява по-дълъг живот, това към този момент е научно потвърдено.
Нещо повече, по изчисленията на японците темпото на разходка би трябвало да е 100 крачки за една минута. Движението да продължи към час, даже да извършите една-две къси почивки.

Прибавете към ходенето и вярно хранене и освен ще живеете по-дълго, само че и ще се предпазите от Алцхаймер, твърди на собствен ред Марк Гилбърт. Подбирайте по-ниско калорични храни – това е тайната. Хранете се по-често, само че яжте по-малки порции. Просто и здравословно.

Днес температурите ще са пролетни, не се оставяйте да ви зомбират политици от тв приемника излезте и се разходете. Ако ударите една бира някъде с другари – няма да навреди. Не правете като фронтмена на съветската рок група „ Чиж и Ко “ Сергей Чиграков, който в изявление се разкайва, че се затворил поради ковид 20 дни и почнал да пие водка с кисело мляко… Не допускайте такава нелепост, - приканва Чиграков.

Британската група Gorillaz пък по време на пандемията написала ария за уискито, чиито продажби доста се повишили в интервалите на изолация…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР