И този уикенд сме натоварени с отговорната задача да гласуваме,

...
И този уикенд сме натоварени с отговорната задача да гласуваме,
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

И този уикенд сме натоварени с виновната задача да гласуваме, само че до неделя има много време, тъй че ето и нашата обичайната ранглиста с хрумвания по какъв начин да запълним почивните дни.

1 ноември, петък

Тази вечер не пропускайте премиерата на новия албум на Станислав Сланев-Стенли – „ Чужди тела “ е първият студиен план на музиканта от 17 години насам! Албумът ще бъде показан онлайн на сцената на клуб “Music Jam” (ул. Пиротска 5) дружно с някои от най-големите шлагери в кариерата на Стенли, измежду които „ Обсебен “, „ Пътят към храма “, „ Да летим над града “. Вратите отварят в 20:00, началото е в 21:00, а билетите са на eventim.bg против 20-30лв.

 стенли Цветан Игнатовски/Вирджиния Рекърдс

Идеята на Кинематограф.BG за Късо кино на тематика изоставени места продължава и през ноември в „ Клуб на пътешественика “ (ул. Сердика 19). Запазвайки традицията на всяко събитие да идва посетител, имащ вътрешен за съответната тематика взор, този път ще приказва урбекс запалянкото Светлин Маринов, който ще показа кино лентата си, сниман в един от най-големите родни индустриални комплекси и ще опише за това какво прави урбекса толкоз трогателен. Началото е в 19:30, а билети може да вземете на място против 7 лева или авансово от travellersclub.bg.

 кинематограф Кинематограф.BG

2 ноември, събота

Хелоуин може и да отмина този четвъртък, само че не щеш ли в събота празненството продължава с новата годишна продукция на Трастена – Trastena Halloween Takeover ! И тази година купонът ще е във „ Фабрика 126 “, а уредниците дават обещание 3 тематични етажа, 6 зали, 5 концептуални бара, 8 диджеи зад пулта. Празникът стартира в 23:00, билетите са на eventim.bg против 25 лева (или 30 лева на място), само че побързайте – местата са лимитирани, а изискването да сте с карнавален костюм – наложително!

 вино изгоди Thinkstock

И тази година Sofia Game Night изследва и уголемява понятието ни за игра: от развлекателните компютърни, настолни и ролеви игри, през електронните спортове, гейм дев промишлеността и косплея до пресечната точка с изкуство, политика, обучение и обществен опит. Фестивалът е за дребни и огромни геймъри и включва: 4 стратегии (специални събития, цифрови и аналогови игри, детска програма), 32 местоположения (от центъра, през ж.к. Полигона и Зона Б-5 до Бояна), над 40 събития (турнири, уъркшопи, изложения, музика и доста експерименти). Началото е в 16:00, а цялостната стратегия ще откриете на goethe.de.

 не се сърди дребосъче игра iStock

3 ноември, неделя

Дълго изследване, отдадено на гениалността на Леонардо да Винчи, ще се материализира в презентация за живота и творчеството му тази неделя в Културен център G-8. кои са митовете към личността му. Ще научим за какво е талантлив, какво е желал да изследва, какво е основал и какво не е съумял да довърши. „ Леонардо - Геният на актьора “ стартира в 18:30, а билетът от 12 лева включва и чаша вино.

 Да Винчи Thinkstock

Вдъхновени от botanical арт тематиката, Cactus Lab (бул. Евлоги и Христо Георгиеви 74) стартират поредност от събития, на които ще гостуват разнообразни български марки, а на първия Botanical Bazaar тази неделя от 14:00 ще може да се срещнете с създатели, чиято пристрастеност към растенията се показва върху текстил. Първият от тях е Beti Bones Lingerie на Бети Церовска, която е подготвила специфична селекция от ръчно направено долни дрехи, а всички илюстрации са авторски и свързани с растенията. Вторият гост-автор е Mbroidery или Мина Иванова, която е подготвила доста бродерии, всичките обвързани с тематиката „ растенията в нашия градски живот “, бБез подозрение едно прелестно допълнение към декора на всеки дом. Самите Cactus Lab както постоянно ще се включат с разнообразни типове лесни за развъждане растения, кактуси и сукуленти, съдове и аксесоари за интериорно озеленяване.

 кактус iStock

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР