И тази година сдружение Избери България организира музикалното Коледно матине,

...
И тази година сдружение Избери България организира музикалното Коледно матине,
Коментари Харесай

Коледното матине отново ще изненада публиката на Стара Загора и зрителите на БНТ

И тази година съдружие " Избери България " провежда музикалното Коледно матине, трансформирало се в традиция и събитие с празничен заряд. За осма година на Рождество ще предложим на меломаните музикална стратегия от типичен и известни творби, носещи настроението и духа на Коледните празници. За повторно хазаин и сътрудник на тържествения концерт ще бъде Държавната опера в Стара Загора. В програмата са вплетени балетни осъществявания на трупата на операта, елементи от знакови балетни постановки за 2021 година, оповестява Сийка Лапачка, пиар на ДО - Стара Загора.

Концепцията на програмата залага на познати типичен произведения, само че и на известни песни. Заедно с оркестъра на Старозагорската опера на сцената ще свирят и музиканти от Военния биг бенд на Стара Загора, като диригентите Виктор Крумов и капитан Цветомир Василев ще се редуват на диригентския пулт. Солистите Еделина Кънева и Орлин Горанов са подготвили осъществявания, чиято премиера ще бъде точно на сцената на Коледното матине. Зрителите ще чуят новата творба " Коледна звезда " на композитора Славил Димитров. Още три песни на Феликс Бърнард, Ричард Роджърс и Мередит Уилсън са включени за първи път в матинето.

Концертът " Коледна фикция " ще бъде показан и сниман на 25 декември от 16 ч. на сцената на Старозагорската опера, а на празничния 26 декември от 13 ч. публиката на Българска национална телевизия 1 ще се наслаждения на вдъхновяващата музика, красивите балетни осъществявания, поднесени с уместно въодушевление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР