И с кебапчета става разкошна супа, само трябва да знаете

...
И с кебапчета става разкошна супа, само трябва да знаете
Коментари Харесай

Бърза супа топчета от кебапчета

И с кебапчета става луксозна чорба, единствено би трябвало да знаете тази рецепта

Необходими Продукти

● кебапчета - 5 бр.
● моркови - 2 бр.
● картофи - 1 бр. междинен
● чушки - 1 бр. с
● лук - 1 бр.
● фиде - 1 - 2 шепи
● олио - за запържване на зеленчуците
● яйца - 1 бр.
● бульон - 2 бр. на Маги
● уни сос - за овкусяване
● вода
● кисело мляко - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Моята бърза чорба се състои в това, че няма да се цапаме с брашно и да се чудим по какъв начин да докараме идентични на величина топчета, или да овкусяваме кайма. За това

използваме подготвени кебапчета.

Слагаме олиото в съда, в който ще готвим. Котлонът включваме на ниска мощ. Взимаме главата лук и я нарязваме на ситно. Изсипваме при олиото, с цел да омекне. През това време нарязваме чушката на ситно, по-късно моркова.

Сега е времето да прибавим 5-6 капки уни сос, той ще даде доста бездънен усет. Добавяме и една чаена чаша вода. Заемаме се с кебапчетата. Режем ги на квадрати и ги вършим на топчета с ръка. Доливаме още вода. Слагаме 2 бульона на Маги. Сол няма да слагаме, тъй като има в бульона и в уни соса.

Когато стартира да ври, слагаме топчетата. След това и фидето. Оставяме да ври към 20 мин. на мощна мощ. Готвим, до момента в който омекнат морковите. След като е подготвена нашата чорба топчета, изключваме котлона. Чукваме в купа яйцето, което е на стайна температура, а не непосредствено от хладилника.

Разбъркваме дружно с киселото мляко и последователно прибавяме в купата от бульона на супата. Разбиваме. Застройката сипваме при останалата чорба и бъркаме, с цел да не се пресече.

Нашата бърза чорба топчета от кебапчета е подготвена!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР