И Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас

...
И Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас
Коментари Харесай

И РДНСК откри нарушения в имението на Доган в Росенец, оранжерията му също е незаконна

И Районната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) в Бургас е открила куп нарушавания в лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк Росенец край Бургас, откакто прокуратурата към този момент откри такива.
Още по тематиката
В имението има две двуетажни здания, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия, за които нито са показани строителни бумаги, нито позволения за монтаж, заяви БНР.

От РДНСК са алармирали общината и през днешния ден от администрацията са съставили констативни протоколи за противозаконни обекти в частни и държавни парцели. Собствениците им имат седемдневен период, откакто са ги получили, с цел да създадат несъгласие, след което се издава заповед за унищожаване. Ако това не бъде осъществено от частния вложител, то общината ще разпореди премахването им и ще си търси разноските по законния път.

Оранжерията, в която наскоро самият Доган описа, че гледа домати, е един от противозаконните обекти . Тя е в парцел на свързваната с него компания " Хермес Солар ", която няма строителни бумаги. Същото е ситуацията и за триетажната постройка, издигната в държавен парцел, за която алармира общинският консултант Константин Бачийски. Другите обекти също са издигнати или в парцели на " Хермес Солар ", или в държавни.

Бунгалата пък се водят преместваеми обекти и след въвеждането на постройките в употреба би трябвало да се отстранен, осведомят от Община Бургас.

Тя е издала позволение за главната постройка и разширението ѝ, която е именувана " водна спортна база ", макар че няма данни там да се организират лагери на спортисти. Законни са още един басейн и трафопост.

Собствениците на парцелите са представители документи за узаконените постройки в инструкции от Община Бургас период и към този момент няма да се пристъпи към обявената опция администрацията да забрани да се населяват сараите. Или " водната спортна база ". Процедурата за въвеждането на постройките в употреба е стартирана, само че от общината прецизират, че в закона нямало период по кое време би трябвало да завърши.

" Ако не бъдат показани всички нужни документи за въвеждане на обекта в употреба, ще бъдат издадени съответните заповеди за възбрана на използването им ", споделят от администрацията.

Иначе, част от паркинга, който е на общински терен, към този момент не може да се употребява, тъй като на него са струпани строителни материали. Собственикът на постройката е уведомил Община Бургас, че това се постанова поради извършващи се поправки. След въвеждането в употреба, теренът ще бъде освободен. Кога ще стане това - не излиза наяве, откакто няма законов период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР