И Продължаваме промяната отхвърли твърдение за българска нишка във взривяването

...
И Продължаваме промяната отхвърли твърдение за българска нишка във взривяването
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не сме съгласни с инсинуациите на Кремъл за българска връзка

И " Продължаваме промяната " отхвърли изказване за българска нишка във взривяването на Криимския мост, като от партията на собствен ред приканиха за инспекция на службите.

" Не сме съгласни с всяването на боязън и суматоха от страна на Кремъл и въвличане на името на България със събитията, свързани с Кримския мост. Призоваваме българските служби и служебното държавно управление незабавно да ревизират този случай и да отхвърлят клеветите на Кремъл за българска връзка с това събитие. Времето е от голяма важност ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков във видео, оповестено на фейсбук страницата на партията.

По-рано с сходни позиции излязоха от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, като също приканиха за инспекция.

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) към този момент е почнала такава, стана ясно по-рано от нейно известие. Спецагенцията ревизира публикуваната информация, че товарният автомобил, провокирал детонация на Кримския мост на 8 октомври, е минал през територията на страната ни.

ДАНС стартира инспекция на маршрута на камиона.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев пък посочи пред Българска телеграфна агенция, че служебното държавно управление е изискало информация от службите по тематиката. " Проверки се вършат и от ДАНС, и от Министерство на вътрешните работи. Какви ще бъдат резултатите, следва да забележим ", уточни Кутев.

Повод за реакцията на българските политици и държавни служби станаха думите на ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин, представен от международните организации, който рапортува на Путин, че камионът, взривен на Кримския мост, е минал по маршрут, тръгващ от България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР