И през новата 2023-а година България ще бъде домакин на

...
И през новата 2023-а година България ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Големите спортни събития, на които България ще бъде домакин през 2023-а година

И през новата 2023-а година България ще бъде хазаин на няколко огромни спортни събития. Със сигурност най-големите от тях ще бъдат - кръга от Световната купа по сноуборд за мъже и дами, както и Европейското състезание по волейбол за мъже. 
Прочетете още
Очаква се решение за шампионата от сериите на АТП 250 Sofia Open. Турнирът стартира от 2016-а година и се организира всяка година, само че към момента е под въпрос неговото осъществяване на този стадий. 

Пловдив ще бъде хазаин още веднъж на Световно състезание по гребане за мъже и дами до 23 години. То ще се състои от 19 до 23 юли на Гребната база. 

Ето какви ще бъдат огромните спортни събития през тази година: 

Световна купа по сноуборд за мъже и дами - 21 - 22 януари 2023г. в Банско 

В началото на годината Банско ще бъде хазаин на кръг от Световната купа по сноуборд за мъже и дами. В надпреварата на Бъндеришка поляна ще взе участие и най-хубавият ни сноубордист Радослав Янков. Това ще е шести старт от началото на сезона. Като в надпреварата вземат участие най-хубавите сноубордисти в света. 

Мачовете от волейболната Шампионска лига - януари - февруари 2023г. в Пловдив и Пазарджик 

За втора поредна година единствено във волейбола имаме представител в Шампионската лига. Това са волейболните първенци на България Марица при дамите и Хебър при мъжете. На 11 януари в Пловдив идва румънският КСМ Търговище за втория домашен дуел на Марица за този сезон в Шампионска лига, а на 1 февруари маричанки ще са домакини на полския Група Азоти Хемик Полице. Двата мача ще се играят в зала " Колодрума ". В  зала " Васил Левски " в Пазарджик на 12 януари също ще има мач от Шампионската лига по волейбол, тогава е последното домакинство на Хебър в груповата фаза против тима на Берлин Ресайклинг Волейс от Германия. 

Лудогорец - Андерлехт среща от елиминациите в Лигата на конференциите - 16 февруари 2023г. в Разград 

Лудогорец доближи до елиминациите на Лигата на конференциите и ще се изправи против белгийския гранд Андерлехт, който разполага с много забавни футболисти като Ян Вертонген, Уесли Хьод и Амаду Диара. Двубоят е на 16 февруари от 22:00ч. на стадион " Хювефарма Арена " в Разград. 

Купа Странджа - интернационален боксов шампионат - 18-27 февруари 2023г. в София

Дългогодишният шампионат за Купа Странджа, който се явява един от най-силните шампионати на Балканите ще се организира от 18 до 27 февруари в зала " София ". 

Международен шампионат Дан Колов-Никола Петров 2-5 март 2023г. в София 

Най-популярният и мощен интернационален шампионат по битка в България ще се организира за поредна година. Тази година шампионатът е плануван за 2-5 март в зала " Асикс Арена " в София.

Художествена гимнастика - март-април 2023г. в София 

През тази година още веднъж България ще одобри съревнование от най-голям сан от художествената гимнастика. През предходната година страната ни беше хазаин на Световното състезание по художествена гимнастика. Тази година България ще е хазаин на кръг от Световната купа от 31 март до 2 април в зала " Арена София " и на шампионата София къп от 7 до 9 април.

" Чалъндж къп " по спортна гимнастика - 25 - 28 май 2023г. Варна

Варна още веднъж ще е хазаин от кръга на " Чалъндж къп " по спортна гимнастика. Състезанието би трябвало да се състои от 25 до 28 май в Двореца на културата и спорта в морската ни столица. 

Кръг от Волейболната лига на нациите? 30 май - 26 юли 2023г.

България може и да одобри кръг от Волейболната лига на нациите при мъжете или дамите. Все още обаче няма стратегия за шампионатите и кои ще бъдат домакините. 

Световно състезание по гребане за мъже и дами до 23 години - 19-23 юли 2023 година в Пловдив

След къса пауза Пловдив още веднъж ще бъде хазаин на огромно състезание по гребане. От 19 до 23 юли на Гребната база ще се организира Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години. 

Колоездачната обиколка на България - 26 - 31 август 2023г.

От 26 август до 31 август ще се организира Колоездачната обиколка на България, която събира много задгранични колоездачи. Обиколката ще бъде през тази година юбилейна и ще се организира за общо 70-ти път. 

Европейско състезание по волейбол за мъже - 28 август - 16 август 2023г. Варна 

Европейското състезание по волейбол за мъже тази година ще се организира в общо четири страни, а България е измежду домакините дружно с Италия, Северна Македония и Израел. Националите са в група дружно с Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания. Всички мачове от нашата група ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Световна купа по скокове на батут - 2-5 октомври 2023г. във Варна

След като през предходната година България беше хазаин на Световното състезание по скокове на батут през тази година страната ни още веднъж ще има огромно съревнование в този спорт. От 2 до 5 октомври в Двореца на културата и спорта Варна ще се организира кръг от Световната купа по скокове на батут.

Sofia Open - под въпрос 

От 2016г. шампионатът от сериите на АТП 250 се организира в София в зала Арена Армеец. Турнирът постоянно е на равнище, само че през тази година той може и да не попадне в календара на АТП. На този стадий шампионатът не е в календара за 2023, а главната причина е, че съответствува с датите за Купа Дейвис. Миналата година шампионатът също беше под въпрос, само че се организира, тъй че развиване ще има през идващия месец и ще стане ясно дефинитивно дали шампионатът ще се организира или за първи път той няма да се състои. 

Заб. България може да получи домакинство на огромен състезателен конгрес и в средата на годината в избрани спортове. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР