И преди войната в Украйна руският президент Владимир Путин бе

...
И преди войната в Украйна руският президент Владимир Путин бе
Коментари Харесай

Едва 22% от европейците харесват Путин, в Сърбия - 68% го одобряват

И преди войната в Украйна съветският президент Владимир Путин бе не изключително известен в множеството елементи на света. Неговият световен рейтинг на утвърждение бе към 33% към 2021 година

Колкото и невпечатляващ да наподобява сегашният му рейтинг, той въпреки всичко бележи растеж спрямо този от 2014 година, когато едвам 22% от света му симпатизира.

Това демонстрират данните от изследвания на американската социологическа организация Gallup, извършени в 116 страни сред април 2021 година и януари 2022 година Въпреки че са събрани преди нахлуването на Русия в Украйна тази година, те илюстрират по какъв начин водачеството на Путин бе позиционирано в света, когато стартира спорът.

Оказва се, че съветският президент е най-харесван в Африка, а почитателите му в Европа са минимум.

През 2021 година 42% от африканците утвърждават Путин. Възрастните там нормално са склонни да правят оценка високо водачите на всички велики сили (САЩ, Китай, Русия и Германия) по-високо от възрастните в други райони. Въпреки това от въпросните изброени африканците симпатизират минимум на Русия (42%), до момента в който на Съединени американски щати (60%), Китай (52%) или Германия (49%).

През последните години съветските водачи се пробваха да доближат дипломатически и стопански до Африка, което евентуално е и измежду аргументите за високото утвърждение по тези географски ширини.

На този декор едвам 22% от европейците харесват съветския президент. И въпреки всичко това е най-високият му рейтинг до момента от района и много над оскъдните 14% през 2014 година

Много от тези страни принадлежат и към НАТО, където междинното утвърждение на управлението на Русия е сходно на това в Европа - 21%. Средното отрицание измежду страните от Алианса скочи от 44% през 2013 година на 67% през 2014 година, само че спадна до 57% до 2021 година

Държавите към Русия също попадат измежду най-големите й почитатели, както нормално, като 76% от киргизстанците, 73% от монголците, 69% от узбекистанците и 55% от казахстанците утвърждават съветското управлението. Традиционният съдружник на Путин Сърбия също е измежду страните с най-високи равнища на утвърждение - 68%.

За разлика от тях околните европейски съседки на Русия като Швеция, Дания и Литва са минимум склонни да я одобрят, като по-малко от един на всеки 10 го е правил през 2021 година

Украйна също не е надалеч от дъното на листата. Преди нашествието едвам 12% от жителите й симпатизират на управлението на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР