И последният ден на международния фестивал предложи богата фолклорна програма,

...
И последният ден на международния фестивал предложи богата фолклорна програма,
Коментари Харесай

Великолепен финал на МФФ „Синия Дунав“ със специалното участие на Ива и Велислава Костадинови и Майсторите на танца

И последният ден на интернационалния фестивал предложи богата фолклорна стратегия, в която участваха певчески групи и танцови сформира от целия Видински район.

На сцената при Художествената изложба „ Никола Петров ” се изявиха стотици самодейци от градовете Димово и Дунавци, от селата Капитановци, Арчар, Раковица, Гара Орешец и други В продължение на няколко часа те пяха и танцуваха и внесоха наслада и цветно въодушевление в Крайдунавския парк на Видин.

В третото издание на фестивала гостуваха танцови сформира от Центъра за нематериално културно завещание „ Корени ” от сръбския град Зайчар, които бяха признати доста задушевно от видинската аудитория.

Многобройни фенове в празничната фестивална вечер привлякоха младите и очарователни национални певици Ива и Велислава Костадинови. През цялото време, до момента в който течеше концертната стратегия, деца и възрастни играеха хора и се веселяха. На сцената излязоха и Майсторите на танца, чийто гений и атрактивна хореография покориха феновете и провокираха удивление и нестихващи овации.

И тази година фестивалът, който се провежда от Община Видин и Event Masters, реализира своята цел и показа разнообразието на фолклорните обичаи и богатата палитра на националното творчество, присъщи за разнообразни краища в България и за други страни по поречието на Дунав. Той предложи също редица прояви, имащи за цел да ангажират и детската публика – куклени представления, хоротеки, арт работилници.

Входът за всички събития в МФФ „ Синия Дунав “ бе свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР