И последния работен ден започнете с в. Марица“. Вижте най-важните

...
И последния работен ден започнете с в. Марица“. Вижте най-важните
Коментари Харесай

Четете в Марица - Хаос около санирането на блокове с европ...

И последния работен ден започнете с в. „ Марица “. Вижте най-важните вести от Пловдив, България и света. Ето и част от акцентите: 

Новият проект на Пловдив поставя завършек на презастрояването

Приемането на промените в Общия организационен проект на Пловдив е извънредно значим акт. То слага края на траялия две десетилетия IT феодализъм в построяването и устройването на територията на града ни – това споделя арх. Антоанета Топалова, която е един от знаковите пловдивски архитекти, експерт по градоустройство и запазване на културното завещание, някогашен основен проектант на Пловдив и Смолян. И добавя, че градоустройствените проблеми на Пловдив не би трябвало да се вземат решение на парче, а да се подчиняват на общи за града правила.

Без втори гребен канал съгласно новия Общ устройствен план

Категорично е, че втори гребен канал в Пловдив няма да се строи. Съоръжението, за което преди  седем години беше квалифициран план, отпада от Общия организационен проект на Пловдив по гледище на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Целта е да се резервира гората край олимпийския канал.   

Новото водно оборудване беше замислено за загряване на спортисти и отдих на жители, които щели да употребяват водни колела и лодки във времето, когато няма състезатели. Екологичните неправителствени организации остро стачкуваха против плана, чиято стойност беше към 12 млн. лв., изтъквайки, че по време на строителството ще бъдат унищожени стотици дървета и разрушени местообитания на птици и животни.   

От Политическа партия сигнализират: Поръчката за Хуманитарна гимназия е нагласена

Подозренията ни, че публичната поръчка за реституция и ремонт на постройката на Хуманитарната гимназия в Пловдив е нагласена, се потвърдиха - това се споделя в изказването на Продължаваме промяната, изпратено до медиите. 

Местното управление на партията припомня, че при инспекция на количествено - стойностната сметка, с която е съпроводен планът, са открили, че цените са надхвърлени с 18 - 20 %, което подухва подозрения за нерегламентирани практики. Депутатите, измежду които е и Росен Костурков,  изрекоха съмнение за действителната стойност на ремонта, защото съгласно първичния план 4 млн. лв. са задоволителни за ремонт на цялата постройка, а 3,4 млн. - за двора и оградата.

Дядо Коледа чака писмата на пловдивските малчугани до 16 декември

Традиционният детски конкурс „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа “ започва през днешния ден, оповестяват от „ Български пощи “. Крайният период за изпращане на писмата е 16 декември 2022 година

Условията за присъединяване в състезанието са вярно изписан адрес на подателя, а за адресат да бъде посочено единствено „ За Дядо Коледа “, както и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма ще получат отговор персонално от Дядо Коледа, а за децата с най-оригиналните и красиви писма ще има и дарове от него.

Дама ужили 24 души, с цел да им " оправи " неприятната кредитна история

Пловдивчанка ще дава отговор пред съда за машинация в размер на 82 бона. За тази заран е планувано разпоредително съвещание по делото, на което ще стане ясно дали ще признае виновност или процесът ще премине по дългата процедура с разпит на очевидци и веши лица. 

Дамата от града под тепетата се представяла за човек, който имал контакти в кредитните институции и като такава разполагала с опцията да спомага на хората да си окрупняват заемите в един, за възнаграждение на по-малка рента.

Отрязаха автобуса до Войводиново, локалните вървят пешком до спирката   

Жители на Войводиново направиха подписка против съкратения маршрут на рейс №15. От месец автобусът към този момент не върви до последна спирка в селото, а единствено до центъра, сигнализира Ирина Златева от селото.

Така половината Войводиново върви пешком към километър и половина, с цел да стигнат до домовете си, описа Ирина. Тя и съселяните й упорстват да се възвърне рейсът до последна спирка, като се създадат някои разбърквания в разписанието. 

Защо тъкмо зимата взеха решение да съкратят маршрута, има хора от селото, които в 5 часа потеглят на работа и би трябвало да вървят по 1,5 км, изясняват в селото.

Хаос към санирането на блокове с европари

Срокът за пускане на програмата за саниране на частни жилищни блокове с 1.4 милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност продължава да се отсрочва. Все още няма изясненост по насоките за кандидатстване, а нормативните документи не са оповестени.

Засега е несъмнено, че крайният период за кандидатстване остава неизменен - 31 март 2023 година за 100% финансиране на санирането и до края на идната година - за 80%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР