И пловдивска връзка изскочи от аферата в ГД Национална полиция“,

...
И пловдивска връзка изскочи от аферата в ГД Национална полиция“,
Коментари Харесай

Голям резил! Полицай на годината спипан в Пловдив да трие глоби от КАТ

И пловдивска връзка изскочи от аферата в Групово дело „ Национална полиция “, за която беше обявено през вчерашния ден. Тогава стана ясно, че са открити над 20 чиновници на реда, които са триели нелегално данни за санкции, наложени от КАТ, като с това са нанесли съществени вреди на бюджета.

Оказа се, че за сходно нарушаване е разследван и еднообразен от Пловдив. При това не какъв да е, а чиновник, разгласен през 2018 година за Полицай на годината в народен мащаб.

По непотвърдена публично информация, става въпрос за контрольор Стойчо Яковски. Той е бил заловен да бърка в системата при започване на тази година. Тогава Яковски работеше като отговорник на група,,Видеоконтрол“ към ОДМВР-Пловдив. Компютрите му са били конфискувани от следователи на дирекция „ Вътрешна сигурност “ и е почнало следствие, научи „ Марица “. Според данните, той е бъркал в системата за санкции на КАТ и е заличавал глобите на свои другари, познати и предприемачи. Зачистени са били и данните от санкции за пътни нарушавания на десетина фирмени коли.

За вход в системата „ Административно-наказателна активност “, модул „ Електронни фишове за превишена скорост “, служителят употребявал непознати пароли за достъп. Негови сътрудници обаче разбрали какви ги прави и алармирали,,Вътрешна сигурност“.

При обиска са били конфискувани 2 компютъра, на които е работил служителят на реда. При прегледа им изскочили доказателства, че той е изтривал наложени наказания за превишена скорост. Твърди се, че пред проверяващите служителят на реда е декларирал, че е бъркал в системата с санкциите със знанието на някогашен почитан чиновник в пловдивската дирекция на полицията.

За да не се раздуха казусът, контрольор Стойчо Яковски тихомълком е бил изместен от група „ Видеоконтрол “ на работа в Шесто районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Колегите му пък били посъветвани да си вършат пас, с цел да не се изложи оповестеният за Полицай на годината.

Той заслужи националното отличие през 2018 година, откакто по време на полицейски демонстрации пред жители по случай празника на Министерство на вътрешните работи малко момченце си глътна езика. Тогава младши автоконтрольор Стойчо Яковски от бранш „Пътна полиция“ стремително се намеси и оказа първа помощ на 4-годишното дете, като му избави живота. Призът му беше връчен от тогавашния вътрешен министър Младен Маринов и основния прокурор по това време Сотир Цацаров.

Малко по-късно поради спасяването на детето служителят на реда на годината влезе и в листата на 20-те от самодейността „ Достойните българи “ на в. „24 часа“.

В Пловдив познават Стойчо Яковски като един от най-активните чиновници на реда. Той посещава детски градини и учебни заведения и даже в отвън работното време превантивно среща подрастващите с сигурността на придвижването. Тренира и деца на бойни изкуства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР