И петимата са пледирали виновен по обвинения в измама и

...
И петимата са пледирали виновен по обвинения в измама и
Коментари Харесай

Българи осъдени във Великобритания, бандата източила 53,9 милиона...

И петимата са пледирали отговорен по обвинявания в машинация и са признали и за закононарушения, свързани с пране на пари, осведоми медията, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Универсален заем е главната система за обществени помощи във Англия и все още от нея се възползват 5,8 милиона души – както работещи, по този начин и безработни, показва Би Би Си. Когато започва през 2013 година, държавното управление твърди, че тя е устроена по този начин, че да ограничи опциите за измами и неточности. С разширението на обсега на системата обаче равнищата на машинация се покачват и доближават най-високото си равнище през пандемията, когато са разхлабени разпоредбите, които подаващите молби би трябвало да следват.

 

Според прокуратурата членовете на бандата - 33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева - са подали хиляди подправени молби за помощи, като употребявали информация на същински хора или откраднати самоличности. Твърденията на прокуратурата бяха подкрепени с редица доказателства, измежду които подправени документи, фиктивни контракти за наем, подправени фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и персонални лекари.

При отменяне на молбите им измамниците опитвали още веднъж и още веднъж, до момента в който реализиран триумф, добави прокуратурата.

 

Разследване разпознало три " заводи за помощи " в регион Уд грийн в Северен Лондон, от които произхождали многократните подправени молби за помощи. Замесените компании твърдели, че оказват помощ на хора да получат Национален застрахователен номер и помощи, които им се поставят.

 

Разследващите обаче открили, че след подаване на молби за помощи от тези три източника, средствата оставали в ръцете на проведената незаконна група. След това парите били изпирани посредством многочислени банкови сметки или били изтегляни в брой. Фалшивите молби били подавани в интервала октомври 2016 година - май 2021 година.

 

Прокурор от Кралската прокуратура съобщи, че казусът е " най-мащабното правосъдно гонене за машинация с помощи, обсъждано в миналото в съдилищата в Англия и Уелс ". " Обвиняемите заговорничили за осъществяването на машинация в индустриални размери против системата за Универсален заем ", добави той.

 

Когато членовете на групата били задържани през май 2021 година, били открити стотици подправени или подправени документи, както и пачки пари – някои от тях натъпкани в куфари, автомобил " Ауди " и маркови артикули, в това число очила, часовници и сака, уточни прокуратурата. Гюнеш Али избягал в България, откакто бил освободен под гаранция и се наложило да бъде екстрадиран назад във Англия.

 

Очаква се присъдите на петимата българи да бъдат постановени на 28 май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР