И палестинците, и израелците имат право на своя земя, а

...
И палестинците, и израелците имат право на своя земя, а
Коментари Харесай

Израелците имат право на земя и общи интереси със Саудитска Арабия, каза престолонаследникът

И палестинците, и израелците имат право на своя земя, а Израел, към този момент с общи ползи със Саудитска Арабия, може да откри такива и с други страни от Персийския залив. Това сподели в изявление за американското списание The Atlantic саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

Някои израелски издания към този момент поясняват думите му като още един знак за стопляне в връзките сред Саудитска Арабия и Израел. " Вярвам, че палестинците и израелците имат право да имат своя земя. Но ни трябват спокойно съглашение, което да подсигурява стабилността за всички, и естествени връзки, " споделя той, запитан дали евреите имат право на национална страна на най-малко част от земята на предците си.

В отговор журналистът, Джефри Голдбърг, го пита: " Нямате религиозни възражения против съществуването на Израел? " Мохамед бин Салман изяснява: " Имаме религиозни терзания за ориста на свещената джамия ( " Ал Акса " ) в Ерусалим и за правата на палестинците... Нямаме никакви възражения против други хора. "

Мохамед бин Салман - бъдещият държател на страна, която не признава Израел и няма дипломатически връзки с него - продължава:

" Израел е огромна стопанска система като за размера си и е растяща стопанска система и несъмнено има доста ползи, които ние споделяме с Израел, и в случай че има мир, ще има и доста ползи сред Израел и Съвета за съдействие в Залива и страни като Египет и Йордания. " Това е отговор на въпроса дали само Иран сближава Израел и Саудитска Арабия и дали е допустимо те да имат други общи ползи оттатък районното съревнование.

Мохамед бин Салман, който беше повдигнат като престолонаследник предходната година, стои зад голям брой начинания за промени като предоставяне на права на дамите, борба с предишното на насърванане на екстремизма, преход към зелена сила и стъпки към размразяване на ледовете с Израел (макар напрежението да остава).

" Принцът не сподели нито една неприятна дума за Израел, " обобщава Голдбърг като встъпление към изявлението.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3276)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР