И ние знаем за кеша и за Копринката, много сигнали

...
И ние знаем за кеша и за Копринката, много сигнали
Коментари Харесай

Свиленски: И ние знаем за кеша и за Копринката, давали сме сигнали, но в прокуратурата е тишина!

И ние знаем за кеша и за Копринката, доста сигнали сме давали в прокуратурата, само че от там има тишина! Още доста работи ще излязат

 

Това, дали ще има импийчмънт или не на президента, си има условия и условия, които би трябвало да ги има. Има доста други неща, които би трябвало да се случат, с цел да има такава процедура и аз не мисля, че ще се стигне до такова нещо - до импийчмънт на президента.

И Българска социалистическа партия е имала сигнали за корупция към президенството и сме ги пратили в прокуратурата.

Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия в студиото на Българска национална телевизия в коментар за последните рецензии към " тъмния живот в президентската институция " и абсурда около  " Пътя на Копринката ".

И ние знаем за кеша и за Копринката, само че до момента не е имало реакция, тъй като не се реагира на сигналите за далаверите и схемите, които сме подавали, уточни той. Тишина!

Още преди време Нинова сподели във връзка с служебните кабинети: Спрете да крадете!, напомни Свиленски.

Тя прикани служебните държавни управления да спрат да крадат.

Тогава ни обвинявахте - тъй като нападаме президента, а ние атакувахме дейностите на държавните управления, назначени от него. Много покупко-продажби с държавни парцели станаха на занижени цени по това време, посочи Свиленски. 

Тези държавни управления бяха назначени да вършат избори, а не да продават държавни парцели. Много парцели по това време на доста ниски цени ги продадоха. И доста други работи в този момент ще излязат, разкри още Свиленски.

Вероятно хората, които е назначавал господин Радев, са изпълнявали съответните задания, отговори Свиленски на въпроса знае ли за президентско " бау-бау ".

 

Чий е този кеш, попита водещият Георги Любенов, на което Свиленски отговори - наш е, публичен, краде се гърба на българския народ, не на гърба на ръководещите. Крадеш от народа и го носиш някъде, с цел да ти ти дадат нещо на ниска цена, уточни той.

И даде образец с парцел за 2  300 000 лв., продаден за 300 000 лв. в регион " Изгрев ". Сделка - кристална корупция! Просто би трябвало един правист в четвърти курс да вземе и да напише обвинителния акт. Тези хора би трябвало сами да си сложат белезниците, сподели Свиленски. И добави: Всичко се знае - кой е продавачът, кой е купувачът, кой е подписал, кой е продал. Два пъти сме задавали парламентарни въпроси и сигнал в прокуратурата е пратен. Повече от това не можем да създадем ние, сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

 

Свиленски напомни и за контракта с " Боташ ", и за абсурда с горивата в Министерството на правораздаването и на енергетиката..., поне  4 или 5 са подадените в прокуратурата сигнали от страна на социалистите, които са ориентирани против служебните кабинети на президента. Няма обаче към този момент никакво придвижване по тях, възмути се социалистът. 

 

Свиленски посочи, че " касиери " е имало освен в служебните кабинета. Сега се занимават с регулатори. Като назначат регулаторите, ще дойдат и касиерите, уточни той.

 

Свиленски попита Борисов, за какво не желае да вземе отношение. " Той знае ли нещо, чувал ли е нещо? Той е водач на най-голямата парламентарна група. Г-н Пеевски хубаво в Народното събрание споделя " тъмната стаичка, пътят на Копринката, Сотир Ушев " и така нататък, обаче дано да отиде да напише и да го занесе в прокуратурата. Защото пред малките екрани е елементарно да се приказват тези неща. "

По отношение на апелите към Радев да направи партия и да се яви на избори - президентът не е спирал да прави политически планове - " Продължаваме промяната " и " Български напредък ", счита Свиленски. А задачата на тези планове била от своя страна да се ерозира поддръжката към Българска социалистическа партия.

 

" Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми. Опозицията наподобява безпомощна, тъй като имаме безпардонно ръководство ", разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

По думите му евроатлантизмът е заслон, зад който ръководещите крият комбиниране на разнообразни ползи.

" Има 167-168 гласа - такова болшинство не се е случвало през последните 30 години. Чрез евроатлантизма те легитимират своето битие ".

Партиите не би трябвало сами да дефинират коя е по-голяма съпротива - тази оценка би трябвало да я дават жителите.

" Опозицията не е единствено да правиш кавги, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили - то е част от парламентарните способи. Важното е да дава различните решения. Българска социалистическа партия и в този, и в предходния парламент се пробва да даде различно решение по всеки проблем ".

Всички приказват за свадите и ротацията, а никой не приказва за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които по този начин и не бяха въведени, уточни още социалистът.

" Законът, който би трябвало да реши този проблем, стои повече от 7 месеца в Народното събрание и не е гледан на първо четене, само че когато би трябвало да се одобри помощ за Украйна или да се избере някой в даден орган, решението се взима за няколко часа ".

Политически реакции след клетвата на конституционните съдии
Българска социалистическа партия ще предложи претенденти за регулаторните органи, само че в случай че ръководещото болшинство действа както с конституционните съдии, няма да има смисъл, разяснява депутатът.

" Те си бяха написали решенията преди да започва процедурата ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР