И на вас ли ви е интересно как точно се

...
И на вас ли ви е интересно как точно се
Коментари Харесай

Веган мусака със соево мляко

И на вас ли ви е забавно по какъв начин тъкмо се подготвя сочна заливка за веган мусака

Необходими Продукти

● картофи - 5 - 6 бр.
● пиперки - 1 бр.
● моркови - 1 бр.
● лук - 1 дребна глава
● гъби - 4 - 5 бр.
● царевица - малко замразена
● доматено пюре
● соева кайма - 1 ч.ч.
● соево мляко - 2 ч.ч.
● брашно
● олио
● сол
● черен пипер
● босилек
● шарена сол
● чубрица
● кимион

Начин на подготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Пиперката и морковът се измиват и се нарязват на ситно дружно с лука. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.

Загрява се олио и се запържва лукът. След това се прибавят пиперката и морковът, също да се запържат, а след тях и гъбите. Когато гъбите поомекнат, се прибавят картофите и царевицата.

Захлупват се с капака и се оставят за 1-2 минути да се задушат, след което се прибавя вода, към 4 ч.ч. или да се покрият зеленчуците.

Докато се варят се подготвя каймата. Загрява се вода 2 ч.ч., в отношение 1:2 или съгласно напътствията на опаковката. Когато заври водата, се маха от огъня и се поставя каймата.

Когато набъбне задоволително, в случай че към момента има вода, се изсипва, с цел да остане единствено каймата. Прибавят се сол, черен пипер, шарена сол и кимион.

Когато зеленчуците заврат, се прибавя каймата, доматено пюре, сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Всичко се разбърква добре, оставя се да поври още 1-2 минути и по-късно се изсипва в тава. Слага се да се пече на 180-200 градуса.

Когато множеството вода се е изпарила, се прави заливката. Сгорещява се олио и в него се поставят към 6-7 с.л. брашно. Когато се разтвори добре, се прибавя млякото последователно при непрестанно бъркане.

Разбърква се, до момента в който се сгъсти задоволително. След това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката от горната страна й. Връща се във фурната и се пече до златисто.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР