И Москва, и Киев нямат намерение да прекратяват конфликта, тъй

...
И Москва, и Киев нямат намерение да прекратяват конфликта, тъй
Коментари Харесай

Анализатори от Пентагона: Време е да се ограничи конфликтът в Украйна, вече не е изгоден за САЩ

И Москва, и Киев нямат желание да приключват спора, защото считат, че ще завоюват от продължаването на военните дейности, само че разширението им не е в полза на Вашингтон. До този извод са стигнали в аналитичния център на Пентагона.

Защое по този начин, RAND Corporation изясни в отчет, оповестен в петък.

Документът, озаглавен „ Как да избегнем дълга война “, написан от Самуел Чарап и Миранда Прибе, твърди, че „ в допълнение към минимизирането на рисковете от огромна ескалация, би било най-добре за Съединените щати да предотвратят нескончаем спор “, тъй като макар че ползите на Съединени американски щати „ постоянно съответстват с тези на Украйна, те не са синоними “.

По мнението на създателите, спорът в Украйна към този момент е предизвикал обилни стопански, военни и репутационни вреди на Русия, тъй че неговото „ по-нататъшно последователно намаляване може към този момент да не е толкоз забележителна изгода за ползите на Съединени американски щати “.

„ Цената за Запада не е незначителна: от разстройствата на пазарите на сила, храни и торове до разноските за поддържане на платежоспособността на украинската страна, които единствено ще се умножават с времето “, споделят анализаторите от Пентагона.

Военната помощ на НАТО за Украйна, съгласно тях, „ може също да стане неприемлива след избран интервал “, защото Русия е в положение „ да анулира достиженията на Украйна на бойното поле “.

„ Руско-украинският спор изяжда времето на висши политици и военни запаси на Съединени американски щати, отвличайки вниманието на Вашингтон от други световни цели като Китай, като в същото време тласка Москва по-близо до Пекин. “

Накратко, изводът е явен:

последствията от продължителна война, от непрекъснати нараснали опасности от ескалация до стопански вреди, надалеч надвишават вероятните изгоди.

Москва „ възприема тази война като съвсем екзистенциална и алармира за високо равнище на увереност “, предизвестяват създателите, като акцентират, че в случай че поддръжката за Киев продължи на същото равнище, тогава „ има по-голяма възможност Русия да употребява нуклеарни оръжия, в случай че се почувства застрашена. ”

В същото време Чарап и Прибе са сигурни, че по-нататъшната игра не си коства свещите, защото се залага, че президентът Зеленски ще завоюва и

Украйна ще върне всички територии, за които претендира, и ще принуди Русия да бъде съдена за военни закононарушения и да заплати репарации... Всичко това звучи „ оптимистично “, само че „ необикновено “. Ето за какво е време да стартираме преговорния развой, към който Киев не желае да тръгне. Но - американските военни анализатори не се съмняват в това - тъкмо до тогава, до момента в който са сигурни, че парите и оръжията ще продължат да текат безпределно и в нужното количество.

Какво оферират анализаторите от Пентагона?

За да лимитират украинския план и да не изгубят лицето си в очите на международната общественост, Съединени американски щати биха могли да „ обуславят бъдеща военна помощ, като тласнат Украйна към договаряния “, предоставяйки на Киев отговорности за сигурност, само че „ не толкоз обвързващи, колкото договорите за взаимна защита “ или участието в НАТО, се споделя в отчета.

Освен това Вашингтон към момента би трябвало да даде на Москва гаранции за неутралитета на Украйна и да сътвори „ условия за облекчение на глобите “.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ

Основана през 1948 година от военно-промишления комплекс на Съединени американски щати, RAND дава политически препоръки на Пентагона в продължение на десетилетия.

През 2019 година мозъчният концерн разкри проект за „ прекалено разширение и дисбалансиране “ на Русия, който включва стопански наказания, изпращане на оръжия в Украйна, улеснение на въстания в Централна Азия и даже разполагане на повече нуклеарни оръжия в Европа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР