И мате проблеми със съня и често просто се въртите

...
И мате проблеми със съня и често просто се въртите
Коментари Харесай

Защо не можем да спим без одеялото си

И мате проблеми със съня и постоянно просто се въртите в леглото, а единственото нещо, което оказва помощ е одеялото ви. Изглежда одеялата имат магическа мощ и ние заспиваме по-бързо, когато се покрием с едно.

Горещите нощи не са по-различни, даже и в тях придърпваме към себе си някое тъничко одеялце или просто чаршаф, с който да се покрием.

Сайтът разкрива за какво това е по този начин. Оказва се, че има няколко аргументи. Ето кои са те:

Одеялото контролира температурата на тялото ни

Ние сме топлокръвни същества, което значи, че тялото ни контролира вътрешната си температура и точно това ни оказва помощ да останем топли. Когато обаче сме в бездънен сън, целият ни надзор изчезва и тогава търсим помощ. Одеялата оказват помощ на тялото ни да се приспособи и поддържа температурата, от която се нуждаем.

Одеялата са основна част от рутината преди лягане

Ние сме „ творение на навика “ и това е част от аргументите да се нуждаем от одеялото си. Използваме го през целия си живот и това към този момент се е трансформирало в табиет. Така, когато си легнем и се покрием с одеяло, тялото ни получава сигнал, че е време за сън.

Одеялата понижават напрежението и безпокойството

Серотонинът е един от хормоните, които ни карат да се усещаме добре и играе значима роля за това да сме щастливи и спокойни. Когато сме уплашени и обезпокоени, е мъчно да заспим. След като се завием обаче, количеството на този химикал се усилва и тези усеща стартират да изчезват.

Помагат ни да заспим

Одеялата основават микроклимат – преграда, която не разрешава температурата на тялото ни да се трансформира доста. Това загрява кожата ни и близките фактори, които охлаждат тялото ни, не ни въздействат толкоз доста. Така заспиваме по-бързо и имаме по-добър и сън с по-малко спирания.

Чувстваме се предпазени и в сигурност

Одеялата провокират възприятие за сигурност, тъй като най-често срещаният боязън, който сме имали, когато сме били деца, е страхът от тъмнината. Така че, когато това възприятие започваше да се демонстрира, ние се покривахме напълно с одеялото. Това беше нашето магическо бягство, което се пребори със страха ни и ни накара да се усещаме предпазени. Това чувство за сигурност остава с нас и до през днешния ден, когато сме под одеялата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР