И максималните температури днес бяха по-ниски, в сравнение с вчера.

...
И максималните температури днес бяха по-ниски, в сравнение с вчера.
Коментари Харесай

Валежите спират в неделя, но остава студено и облачно

И оптималните температури през днешния ден бяха по-ниски, спрямо през вчерашния ден. В Разград беше най-студено - единствено 1 градус над нулата.

В околните часове преваляванията на всички места ще спрат, само че през нощта облачността ще е забележителна. Ще е съвсем безшумно, а тук-там в равнините ще се образуват мъгли. Сутрешните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните на следващия ден - сред 7° и 12°, в София – към 10. През деня ще се задържи облачно, до обяд в някои области и мъгливо, до момента в който над югозападните и планинските региони ще доминира слънчево време. Късно вечерта в крайните северозападни елементи още веднъж ще завали дъжд. Ще духа слаб до сдържан южен вятър.

Слънчево ще бъде времето в планините, само че късно вечерта ще се заоблачи. Вятърът ще е сдържан от югозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 2 градуса на Алеко, до 11 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – към 6-7.

Облачно ще е времето освен у нас, а и над съвсем целия континент. В страните от Централна Европа ще има валежи от сняг, по-значителни в региона на Алпите. Сняг ще вали и в северните планински региони на Испания, югоизточна Франция както и на обособени места в прибалтийските и скандинавските страни. Над останалите региони преваляванията ще са най-вече от дъжд, в това число и над по-голямата част от Балканите.

У нас новата седмица ще стартира с превалявания, само че ще е относително топло за интервала. Във вторник от северозапад ще прониква по-студен въздух и тук-там дъждът бързо ще премине в сняг.

В сряда ще бъде студено и прохладно, само че от запад преваляванията бързо ще спрат, а от четвъртък се очкава ново покачване на температурите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР