и крилати ракети по окупирания Крим и нанесоха значителни щети

...
и крилати ракети по окупирания Крим и нанесоха значителни щети
Коментари Харесай

ISW: Русия продължава да губи на фронта, докато Киев получава военна помощ

и крилати ракети по окупирания Крим и нанесоха обилни вреди на щаба на командването на съветския Черноморски флот (ЧФ) в Севастопол на 22 септември. Центърът за стратегически връзки на украинските въоръжени сили съобщи, че украинските сили са нанесли сполучлив удар.

Руски източници настояват, че украинските сили са употребявали крилати ракети Storm Shadow, с цел да нанесат удара, а фрагментите от обществените медии на щаба демонстрират обилни вреди на постройката.

Руското министерство на защитата (МО) съобщи, че съветската противовъздушна защита е свалила пет украински ракети и призна, че украинският удар е развалил постройка на щаба на командването.

Това написа Институтът за проучване на войната (ISW) за обстановката в Украйна.
 Киев вижда края на съветския Черноморски флот в Севастопол
Киев вижда края на съветския Черноморски флот в Севастопол

След последните офанзиви в анексираната територия

Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи сан Наталия Хуменюк съобщи, че украинските сили ще нанасят повече удари по съветски военни цели в Крим в бъдеще.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов съобщи, че съветските войски би трябвало да унищожат личните си кораби, с цел да избегнат по-нататъшни украински удари.

Руското осведомително пространство очаквано  се занимава доста с украинския удар против Севастопол на 22 септември . Един съветски блогър се оплака от неспособността на съветските управляващи да управляват разпространяването на украинска информация за последствията от удара, а други блогъри подлагаха на критика военните за това, че не са отвърнали задоволително.
 Ракета доближи щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол
Ракета доближи щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол

Полицията прикани локалните поданици да изоставен централните улици на Севастопол

Друг съветски блогър твърди, че такива удари се чакат, защото Украйна и нейните западни сътрудници считат Крим за украинска територия. Множество съветски блогъри настояват, че западните сътрудници са помогнали на украинските сили да нападат щаба.

Украинските сили са напреднали южно от Бахмут и съгласно известията са напреднали в западната Запорожка област на 22 септември. Геолокирани фрагменти, оповестени на 22 септември, демонстрират, че украинските сили са напреднали югоизточно от Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут).

Блогър, обвързван с Кремъл, твърди, че украинските сили са напреднали леко на север от Новопрокоповка и сега са на към 800 метра от покрайнините на селището.  Твърдение, което като цяло подхожда на оценката на ISW. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили не престават да водят настъпателни дейности в Мелитополско (западна Запорожка област) и настъпателни дейности в Бахмутско направление, като изтощават и нанасят загуби на съветските сили по целия фронт.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет за помощ за сигурността на 21 септември, предоставяйки на Украйна военно съоръжение.

Пакетът на Министерството на защитата включва ракети AIM-9M за противовъздушна отбрана; спомагателни муниции за системи HIMARS; системи за противовъздушна защита Avenger; картечници срещу дронове; 155 mm и 105 mm артилерийски снаряди, в това число усъвършенствани стандартни муниции с двойно предназначение; Тръбно изстрелвани, оптично проследявани, телено-насочвани ракети; противобронови системи Javelin и AT-4; над три милиона патрона муниции за дребни оръжия; леки тактически транспортни средства; разрушителни муниции за унищожаване на препятствия; и аварийни елементи, съоръжение за поддръжка и друго полево съоръжение.
 Съединени американски щати дават 325 млн. $ помощ на Украйна
Съединени американски щати дават 325 млн. $ помощ на Украйна

Пакетът включва спомагателни муниции за противовъздушна защита

Съединени американски щати скоро ще дават армейски тактически ракетни системи с огромен обхват (ATACMS) на Украйна . Четирима неназовани чиновници на държавното управление на Съединени американски щати споделиха пред NBC News в публикация, оповестена на 22 септември, че американският президент Джо Байдън е споделил на украинския президент Володимир Зеленски, че Съединени американски щати ще дават на Украйна " дребен брой ракети с огромен обхват ".

Длъжностните лица не показаха по кое време Съединени американски щати ще разгласят даването на ATACMS или по кое време Съединени американски щати ще ги доставят на Украйна. Един американски чиновник сподели пред NBC News, че американски чиновници към момента разискват типа на ракетата и броя на ракетите, които Съединени американски щати ще дават на Украйна.

Няколко неназовани източници на Washington Post са съобщили, че администрацията на Байдън възнамерява да даде на Украйна версия на ATACMS, въоръжена с касетъчни бомби, а не с единична (унитарна) бойна глава.

The Washington Post заяви, че ATACMS ще разрешат на Украйна да нанесе удари по съветските военни позиции надалеч в тила.
 Байдън все по-близо до решение за ракети ATACMS за Украйна
Байдън все по-близо до решение за ракети ATACMS за Украйна

Байдън се доближава към решение за ракети с огромен обхват, до момента в който Украйна усилва натиска

Руските старания за усилване на раздялите сред Украйна и нейните централноевропейски сътрудници наподобява претърпяха крах, защото полският министър председател Анджей Дуда повтори силата на полско-украинските връзки на 22 септември., че Полша няма да по-дълъг трансфер на оръжия на Украйна и изясни, че Полша ще продължи да извършва споразуменията за доставка на оръжия с Украйна, само че няма да трансферира нови оръжия, които Полша купува за личната си войска.

Дуда също по този начин съобщи, че евентуалният спор сред двете страни по отношение на износа на украинско зърно по европейските сухопътни направления не визира доста връзките сред двете страни.

ISW по-рано оцени, че съветските удари по украинската пристанищна и зърнена инфраструктура са част от съветска акция за разрушение на връзките на Украйна със западните ѝ съседи , а бързото повтаряне на уговорката си към Украйна от Полша демонстрира, че тази акция не е толкоз сполучлива, колкото Москва евентуално има намерение.

Украински боен чиновник бързо отхвърли съветските изказвания, че силите на групата " Вагнер " работят в окупираната Херсонска област. Няколко съветски източника обявиха на 22 септември, че личният състав на Вагнер е дошъл в регионите на бойни дейности в окупираната Херсонска област и че щурмовите елементи са разпределени в секторите на фронтовата линия на Херсонска област.
 Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия
Полша ще изпрати на Украйна единствено към този момент обещаните оръжия

Отношенията межде двете страни се обтегнаха поради разногласието за зърното

Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи сан Наталия Хуменюк отхвърли това изказване на 22 септември и съобщи, че съветски източници евентуално популяризират сходни изказвания, с цел да подобрят съветския морал.

Хуменюк също по този начин съобщи, че чеченските сили и силите на Росгвардия (Руската национална гвардия) са пристигнали в окупирания Херсон " преди няколко седмици ", с цел да попречат на съветските военни да дезертират.

Руските блогъри може би настояват, че силите на Вагнер са пристигнали в окупираната Херсонска област на фона на слуховете, че силите на Вагнер ще се върнат към военните дейности в Украйна, действайки дружно с Росгвардия.

Съобщава се, че Руската федерална работа за сигурност (ФСБ) проверява високопоставени чиновници на Росгвардия за евентуалното им присъединяване в протеста на групата " Вагнер " на 24 юни. Руски вътрешен източник съобщи на 22 септември, че ФСБ проверява чиновници на Росгвардия, откакто съгласно известията Росгвардия е разрешила на групата да скрие снаряди и съоръжение в складовете на Росгвардия директно след протеста и в интервала на разоръжаването.
 Премахват лагера на ЧВК
Премахват лагера на ЧВК " Вагнер " в Беларус?

Ройтерс преглежда сателитни изображения

ISW продължава да смята, че Кремъл евентуално е имал за цел да консолидира вътрешния уред за сигурност на Русия към Росгвардия след протеста на Вагнер. Руското министерство на защитата (МО) разгласи на 27 юни, че ще се приготви да трансферира тежката военна техника на Вагнер на неуточнени елементи от съветската войска в същия ден, когато ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов разгласи, че Росгвардия ще получи тежки оръжия и танкове.

През юли съветското държавно управление също по този начин публично трансферира специфичните звена " Гром " на Руската федерална работа за надзор на опиатите (на съветското Министерство на вътрешните работи) под контрола на Росгвардия.

Съобщава се, че съветското държавно управление възнамерява да усили разноските за защита с 4,4 трилиона рубли (46 милиарда долара) през 2024 година Bloomberg заяви на 22 септември, че проектоплановете на съветския бюджет за 2024 година демонстрират, че съветските разноски за защита ще се усилят до 10,8 трилиона рубли (около 113 милиарда долара) през 2024 година по отношение на 6,4 трилиона рубли (около 67 милиарда долара) през 2023 година

Руската държавна дума обмисля да разшири спомагателните закони, свързани с съветското Министерство на защитата (МО), към Руската национална армия (Росгвардия). Депутатите от Държавната дума на Русия, в това число ръководителят на комисията по осведомителна политика на Държавната дума Александър Хинштейн и ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов, внесоха в Думата законопроект, който ще разшири закона за наказване на тези, които " дискредитират " и популяризират " подправена " информация за съветските въоръжени сили и на силите на Росгвардия.

ISW по-рано заяви, че Думата също по този начин обмисля законодателство , което ще разшири пълномощията и механизмите на съветското МО, с цел да включи доброволчески формирования в Росгвардия.

Също по този начин по-рано заяви за спекулации, че личният състав на " Вагнер " работи в тясно съдействие , с цел да се причисли още веднъж към войната в Украйна.

ISW по-рано заяви за съветските старания за разширение на локалното развиване и произвеждане на дронове в цяла Русия и оцени, че съветското военно командване може да употребява огромен брой ударни дронове в Украйна, с цел да преодолее украинската противовъздушна защита.

Руските окупационни чиновници не престават да лимитират потреблението на украински език в просветителните институции в окупирана Украйна, с цел да русифицират окупираните територии и да изкоренят украинската просвета и еднаквост. Окупационният чиновник на Запорожка област Владимир Рогов изиска санкции за учебни заведения и учители в окупирана Запорожка област, които дават неразрешени уроци по украински, за който Рогов твърди, че е " нероден език " за украинските възпитаници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР