И когато видите такава точка, ще ми зададете такъв въпрос.

...
И когато видите такава точка, ще ми зададете такъв въпрос.
Коментари Харесай

Бойко Борисов Е Изключително Притеснен! Надвиснала Е Голяма Криза!

И когато видите такава точка, ще ми зададете подобен въпрос. Към момента нямаме ", уточни Борисов. " И аз като вас прочетох това, което се приказва, че ще идват такива кораби. Към момента няма ". Той напомни позицията си, че Черно море би трябвало да бъде място за туризъм, за газопроводи, за фериботи.

" Доколкото знам, на територията на Черно море най-хубавите туристически курорти са в България. Това директно ще ни засегне. Полагам всички старания. Не желая обществено да приказвам какво съм сторил по тематиката с сътрудниците в чужбина, в Украйна и така нататък Надявам се да се вложи здрав разсъдък и една предизборна акция или вътрешнополитически проблеми в друга страна да не водят до ескалация в Черно море. Вероятно министър председателят има поради идната акция преди изборите на 31 март в Украйна.

Иначе доста прелестна територия за водене на военни дейности. Много прелестна. Тук несъмнено е 1 % от Брутният вътрешен продукт на Европа, тоест нищо като опасност. И в случай че мислят, че ние не разгадаваме тези проекти, бъркат. Полагам големи старания и се надявам страната и институциите в нея да бъдат доста консолидирани ", сподели министър председателят. По думите му в едни такива условия се договаря доста мъчно, и за диверсификацията на газа, и най-много за българския туризъм.

" Изключително съм обезпокоителен, защото то не е напрежение, завземат се кораби и се арестуват моряци. То не е някакъв инцидентен случай. Не мисля, че е инцидентен, и от двете страни ", уточни Борисов.

Попитан за позицията му по отношение на спора сред Русия и Украйна Борисов съобщи, че по-лошо от това не са могли да създадат в Черно море.

Вчера министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че няма информация за вероятно желание от страна на Съединени американски щати за разполагане на повече военни кораби в Черно море във връзка със обстановката в Украйна. Началникът на защитата военачалник Андрей Ботев сподели на собствен ред, че в Черно море няма нарастване на плавателните съдове.

" Присъствието на непознати кораби в района на Черно море се регламентира от спогодбата в Монтрьо и тя касае наличие от 21 дни. Истината е, че през последната година е имало наличие на ротационен принцип на натовски кораби. За изключителни претенции към България или Българския военноморски флот няма сходна информация ", означи Каракачанов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР