И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди сътрудничеството между българската прокуратура,

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов обсъди сътрудничеството между българската прокуратура,
Коментари Харесай

Сарафов обсъди с Ладислав Хамран и Катрин де Бол сътрудничеството между ПРБ, Евроджъст и Европол

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов разиска съдействието сред българската прокуратура, Евроджъст и Европол с ръководителите на двете европейски институции Ладислав Хамран и Катрин де Бол. Работните диалози се организираха в границите на 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз (ЕС) в Хага, Нидерландия.

Борислав Сарафов се срещна и с Ларс Отте, заместител на основния федерален прокурор на Германия, с който разискаха положителните практики при образование на магистрати по въпросите на контратероризма, както и съдействието сред българската и немската прокуратури. В рамките на форума и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов беседва и с основния прокурор на Литва Нида Грунскене.

Сред водещите акценти на форума е разискване на настоящата информация за хода на следствията на военните закононарушения, осъществени след началото на войната на Руската федерация против Украйна. В рамките на 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори от Европейски Съюз бе признато решение, с което Европол се причислява към интернационалния проверяващ екип за военните закононарушения в Украйна.

Във фокуса на полемиките бе и взаимоотношението сред националните прокуратури в границите на EMPACT - Европейската мултидисциплинарна платформа против престъпни закани. Инициативата в границите на Европейски Съюз ползва интегриран метод към вътрешната сигурност на общността, включващ комплекс от ограничения - от надзор на външните граници, полицейско, митническо и правосъдно съдействие до ръководство на информацията, нововъведения, образование, предварителна защита и други

Предстои България да е хазаин на среща по EMPACT, отдадена на противодействието на трафика на хора. Водещата страна в самодейността е Нидерландия, а за присъединяване в събитието са поканени представители на страни членки на Европейски Съюз, Украйна и Молдова, както и Евроджъст.

През втория ден на 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори от Европейски Съюз участниците разискаха и ролята на прокуратурите в страните членки в отбрана на околната среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР