И днес в Народното събрание депутатите се фокусираха върху последствията

...
И днес в Народното събрание депутатите се фокусираха върху последствията
Коментари Харесай

Нов казус: Ще се застъпят ли старият и новият парламент?

И през днешния ден в Народното събрание депутатите се концентрираха върху следствията от промените в Конституцията. Ще се застъпят ли остарелият и новият парламент, ще станат ли депутатите 480 за 10 дни и организиран ли е административно въпросът?

49-ото Народно заседание ще се разпусне с клетвата на 50-ото. Така породи въпросът: ще има ли пари за заплати на всички национални предтавители - нови и остарели и тези, определени и в двата Народното събрание ще вземат ли двойнo заплащане, въпреки и за няколко дни при промяната.

" Аз мислех, че ще ме попитате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, вършат се назначения в митниците и то - на водещи митници. Вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина. Ми, има хора, които са мислили за Конституцията, аз съм се доверил на Христо Иванов ", разяснява Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ.

" Член 64, алинея четвърта от настоящата Конституция споделя, че се приключват пълномощията на народните представители при полагане на клетва от новите народни представители, тъй че няма късмет да се застъпят. Народните представители получават заплата след полагане на клетва ", уточни Атанас Атанасов - народен представител от ПГ на ПП- Демократична България.

" Това го няма на никое място по света и още веднъж беше направено поради ПП-ДБ. Те заложиха поредност от конституционни бомби, на които ние всички им берем плодовете ", сподели Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

" Единият вид е Конституционният съд най-сетне да се сети, че би трябвало да работи и да отстрани тия малоумни промени в Конституцията. Ако това не стане, ще гледате две Народни събрания с едни и същи депутати, които очевидно са се клонирали ", разяснява Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

Днес имаше и ново напрежение в Народното събрание сред Манол Пейков от ПП-ДБ и депутати от " Възраждане ". Всичко стартира от забележка за просрочено време за декларация, реплики в зала и стигна до цинични обиди в коридора, и то - в паралемнта с рекордно невисок рейтинг.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР