И да сте преяли, пак ще искате да опитате този

...
И да сте преяли, пак ще искате да опитате този
Коментари Харесай

Домашен бургер с бобена салата

И да сте преяли, отново ще желаете да опитате този домакински бургер с бобена салата

Необходими Продукти

За 1 бургер


● питки за бургер - 1
● телешка кайма - 150 г
● червен лук - 1
● ементал
● краставица
● домати - 1 бр.
● сладко - кисел сос
● хайнц
● масло
● сол
● червен пипер
● черен пипер
● куркума

Салатата


● фасул - 1 ч.ч. бял
● червен лук - 1
● балсамов оцет
● сол
● зехтин

Начин на подготвяне

Бургер:

Първото, което се прави, е да се овкуси каймата със сол, черен пипер, червен пипер и куркума. Оставя се да поеме подправките най-малко 30 мин. След като месото към този момент е готово, слагаме тиган с незалепващо покритие да загрее добре.

Оформяме кюфтето и го запичаме доста добре от двете страни. Докато то е в тигана, слагаме и авансово нарязания на шайби лук също вътре (кюфтето от едната страна в тигана, а лукът - от другата). Това се прави, с цел да може лукът да поеме добре от миризмата и дребното лой от месото. Запичаме го леко, до момента в който омекне, и го изваждаме. След като кюфтето е съвсем готово, върху него слагаме няколко слайса ементал, с цел да се разтопи по месото.

Питката за бургер се срязва на две (има и готово срязани) и прекрасен нож да не се надроби. Слагаме малко масло в тигана и леко потъркваме двете елементи на питката в тигана, с цел да стане леко хрупкава от вътрешната страна и да остане мекичка извън.

Нареждаме по следния метод: първо, долната част от питката, сладко-кисел сос, месото дружно с ементала, лук, хайнц, краставички, домат, сладко-кисел сос, горната част от питката.

Бобена салата:

Бобът се накисва авансово, с цел да се свари по-лесно. Сварява се добре и се овкусява с лук, сол, Балсамико и зехтин. Обърква се добре. Бобената салата се сервира студена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР