И да не ви се вярва, можем да употребим думите

...
И да не ви се вярва, можем да употребим думите
Коментари Харесай

Шоколадов сусамов тахан

И да не ви се има вяра, можем да употребим думите шоколад и здравословен в едно изречение или по-скоро в името на един страховит десерт - шоколадов тахан, отново заповядайте

Необходими Продукти

● сусам - 250 г сурови семена
● какао - 2 ч.л. с връх
● мед - 3 с.л. или на усет
● растително масло - 5 с.л.

Начин на подготвяне

Запечете сусамовите семенца на изсъхнал тиган, до момента в който порозовеят. Веднага ги сипете в различен съд на тъничък слой, с цел да изстинат по-бързо. Оставите ли ги в същия тиган, те ще продължат да се препичат от остатъчната топлота и може да потъмнеят.

В блендер сипете семената със растителното масло - то може да е лек, негорчив зехтин, слънчогледово олио или даже от време на време съм добавяла половин авокадо, което придава на тахана още по-кремообразна текстура. Авокадото, когато е смляно, има текстура на масло.

Добавете меда и какаото и пуснете на високи обороти, с цел да се смели всичко и стане на еднородна примес. По предпочитание подсладете с още мед или разредете с още лой.

Поднесете вашия домакински шоколадов тахан върху препечени филийки, като добавка към десерти или за намазване върху кифлички и питки.

Този шоколадов крем е по-здравословен от елементарния ни прочут течен шоколад и носи на организма доста сила.

Да ви е сладко!

Рецептата за домакински шоколадов тахан е изпълнена!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР