И чудовищна компютърна мишка - почти като “костенурката на ФолксвагенТази

...
И чудовищна компютърна мишка - почти като “костенурката на ФолксвагенТази
Коментари Харесай

Не е шега: 5-метрова клавиатура с клавиши по 10 кг

И чудовищна компютърна мишка - съвсем като “костенурката ” на Фолксваген

Тази чудовищна клавиатура за гейминг е дълга близо 4,9 метра
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

Можете ли да си визиите гигантска клавиатура за гейминг? Ами компютърна мишка колкото “костенурката ” на Фолксваген? Е, тъкмо това е направила компанията Alienware. Безспорно приказваме за най-голямата механична клавиатура в света и най-голямата мишка.

След като сътвори гигантските аксесоари за игри, Alienware (марка на Dell) предложения екипа на Dota 2 да ги тества. Тази петметрова механична клавиатура е и много тежка – единствено интервалът тежи съвсем 10 кг.

Трудно се носи този период с тегло близо 10 кг
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

По-точно, дължината на клавиатурата е близо 4,9 метра. Разработчиците са взели за основа нормалните модели клавиатури Alienware AW420K и AW720M и по-късно са ги мащабирали в съответствие 14:1.

Бутоните на клавиатурата са отпечатани на 3D принтер, а интервалът (шпацията) тежи повече от 9 кг. Самото печатане на бутоните е лишило цели три дни.

Мишката на Alienware е не по-малко впечатляваща с размерите си
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

За да се похвалят пред общността на геймърите, разработчиците от Alienware поканили екипа на Team Liquid за играта Dota 2 да тестват тези чудовищни ​​аксесоари. Като се има поради, че петима души са нужни единствено за ръководство на мишката, пробата се оказва съществено предизвикателство.



Ентусиастите пробвали да вкарат текст на клавиатурата. Резултатът може да се одобри като приемлив: 14 думи в минута с акуратност от 88%, само че не от първия път. Остава открит въпросът кому е нужно сходно софтуерно създание?
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР