И Българският хелзинкски комитет се оказа замесен в скандала с

...
И Българският хелзинкски комитет се оказа замесен в скандала с
Коментари Харесай

Скандалът продължава! От БХК номинирали Емили Тротинетката за "Човек на годината" (+ Отговорът на организацията)

И Българският хелзинкски комитет се оказа забъркан в абсурда с Емили Тротинетката и Чеченеца. Както стана ясно, риалити звездите решили да се вършат на известни, като снимат скандално видео с възпитаник със обществени потребности в пловдивски мол.

Клипът провокира всеобщо неодобрение и докара до обвинявания на участниците в него. Но най-скандалното беше, че транс момичето, което се споделя Емили Йорданова, в реалност е било номинирано r за премиите " Човек на годината ", проведени от " Българският хелзинкски комитет ".

 

От сдружението побързаха да се разграничат  от абсурда и в отворено писмо до медиите обявиха следното " Комитетът не номинира хора или организации за премиите " Човек на годината ". Лицето Емили Йорданова не е била номинирана от нас. Право да номинира за тези награди има всеки един човек, а грамоти получават всички номинирани. Но оценките се връчват от журито, което дефинира и спечелилите. Мотивите на номиниращия да предложи това лице за премия, са свързани с активността на номинирания през 2021-а година. Журито не е отличило Емили Йорданова за премията " Човек на годината ", затова тя в никакъв случай не е била притежател на това отличие ".

 

От БХК осъдиха проявата и приканиха за по-строги законови наказания, както и за промени в законодателството, които да подсигуряват освен за отбрана от дискриминация, само че и за отбрана на правата на хората в неравностойно състояние и жителите със специфични потребности. И допълниха, че те самите са опитвали да предизвикват такива планове, само че за жалост отсъствието на парламент е попречило активността им.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР