И аз, и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за

...
И аз, и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за
Коментари Харесай

Гешев за загиналото момиче в Шумен: Ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост

„ И аз, и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост. Това, което ще кажа, споделих и на тях - това просто не може към този момент може да продължава по този метод. Държавата би трябвало да си свърши работата, прокуратурата е част от страната и ще направи всичко, с цел да може да има правдивост освен за злополуките и войната по пътищата, само че и всевъзможни типове престъпност, които избуяват, тъй като не може да убиват децата ни по пътищата ”. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев след срещата с родителите на умрялото в злополука 22- годишно момиче в Шумен.

Гешев цитира и думите на бащата на починалата: „ Ще съм благополучен, в случай че в резултата на интензивността, която развъртвам би било избавило дете или човешки живот ”. „ Това е и нашата цел ”, безапелационен бе основният прокурор.

Той уточни, че прокуратурата може да търпи всевъзможни рецензии, само че не и по този случай. „ Ако някой може да търси рецензии са други институции и прокуратурата ще обясни всички условия и подозрения по този случай ”, акцентира основният обвинител.

Гешев отхвърли да показа детайлности, свързани с следствието. „ Едва ли можеш да успокоиш хора, които са изгубили детето си ”, сподели основният прокурор.

Той означи, че по следствието наблюдаващите прокурори са от Софийски градски съд, следователят е от Национална следствена служба и следствието е предоставено на Национална следствена служба и на Софийски градски съд. „ Разследването е предоставено на Национална следствена служба и на Софийски градски съд, не тъй като се колебая в сътрудниците от прокуратурата в Шумен, а с цел да няма подозрения от локални зависимости и проблеми ”, акцентира той.

Главният прокурор добави, че на срещата са участвали и следователят от Национална следствена служба, административният началник на Софийски градски съд, апелативният прокурор на Варна и окръжният прокурор на Шумен.

Той заяви, че през днешния ден в градската библиотека в Шумен ще организира среща с жителите и ще обсъдят въпроси свързани с настоящи тематики, които вълнуват хората.

Гешев сподели и малко повече за модела, който предлага за взаимна работа с ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

„ Моделът, който предлагаме е работил сред 2013 - 2018 година и е прилаган с Министерство на вътрешните работи и ДАНС ”, сподели той и добави, че може би резултатите не са били идеални, само че след закриването на профилираната прокуратура, която е била действителен инструмент за битка с проведената престъпност, това е по-добрият вид от това да не вършат нищо. Ние вършим организация в цялата страна за основаване на отдели за битка с престъпността и призоваваме Министерство на вътрешните работи и ДАНС за взаимни дейности в полза на българските жители ”, безапелационен бе той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР