И апелативният спецсъд, както по-рано първоинстанционният, не освободи бизнесмена Ветко

...
И апелативният спецсъд, както по-рано първоинстанционният, не освободи бизнесмена Ветко
Коментари Харесай

И апелативният спецсъд не пусна от килията Ветко Арабаджиев

И апелативният спецсъд, както по-рано първоинстанционният, не освободи предприемача Ветко Арабаджиев от ареста, защото на независимост може да се укрие или да извърши закононарушение.

Той бе върнат у нас през май, а преди този момент бе търсен и хванат дружно със брачната половинка си Маринела в Испания.

Срещу предприемача има три обвинявания за присъединяване в незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари.

Според двамата прокурори, които се явиха в съда - единият наблюдаващият от Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов, има доказателства против предприемача, че от 2013 година до 31 август 2018 година е взел участие в тайфа дружно с още 5-има.

" Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат " Пловдив " и " Виктория Груп Корпорейшън ", уточни Пейчинов. За да се обоснове, той цитира свидетелски показания и правосъдни експертизи. Една от тях бе на телефони, употребени от Арабаджиеви в Испания. На мобилните апарати имало фотоси на схеми на търговски сдружения, капитали и други сходни информации.

Прокурорите обявиха и че на независимост Арабаджиев може да се укрие, представяйки данни, че преди да бъде арестуван, предприемачът е избягал от българското правораздаване във Франция и Испания. В телефоните на Арабаджиеви са открити и фотоси с имена на очевидци - кой е разпитан и кой не е, както и фотоси на показания на очевидци, които дават сведения за следените сдружения от Арабаджиеви и за данъчни закононарушения, сподели прокурор Пейчинов.

Защитникът на Ветко Арабаджиев Илиян Василев изиска клиентът му да бъде освободен без мярка за неотклонение. Да поддържат в залата предприемача, пристигнаха негови родственици. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР