И Алексей Петров изплува като име около групата на Мартин

...
И Алексей Петров изплува като име около групата на Мартин
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова: Мартин Божанов влизаше в Специализирания наказателен съд със синя лампа, за да респектира

И Алексей Петров изплува като име към групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Името на убития през предишното лято предприемач, беше обявено от Веселин Денков, който е следващият изслушван във краткотрайната парламентарна комисия по случая, дружно с Ивайла Бакалова. Как е забъркано името на Алексей Петров и има ли други посочени?



Според Веселин Денков Алексей Петров е бил един от тези, които са отишли непосредствено при него и са му споделили, че в последна сметка би трябвало да заплати избрана сума на прокурори от Специализираната прокуратура, с цел да реши проблемите си с повдигнатите му обвинявания. Бяха намесени много имена на магистрати. Част от тях са от някогашния Специализиран и от някогашния Апелативен углавен съд, които в продължение на девет месеца са гледали молбите на Веселин Денков за смяна на неговата мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека и са отказвали това. Именно един от тях е някогашният ръководител на някогашния Специализиран апелативен съд - арбитър Георги Ушев.



Ивайла Бакалова описа, че е била очевидец по какъв начин Мартин Божанов влиза на територията на Специализирания углавен съд със синя лампа. По думите й, с цел да " респектира останалите хора ".



Двамата изрично отхвърлиха да кажат кой е медиаторът, който ги е свързал с Мартин Божанов, с цел да си предложи услугите, посредством възнаграждение на огромни суми пари, от порядъка на най-малко 100 000 лв., с цел да си решат проблемите с родното правораздаване.



Замесени бяха имената на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, както и на други.

" От спецпрокуратурата ми споделиха, че би трябвало да платя 100 хиляди лв., а да не стана от очевидец в обвинен. През 2020 имах среща с господин Цацаров, изложих му всичко, което ми се е случило и помолих да ми прекратят компи. На 25 август входирахме сигнала. На 1 септември при прекосяване на контролно-пропусквателния пункт Калотина ни задържаха ", описа Веселин Денков.

" Господин Цацаров след среща при него. Официалният сигнал аз мога да ви го зачета. Сигналът споделя: " Изнудван съм от магистрати. И в действителност два дни по-късно е задържан. Искате да ви кажа имена? Г-н Ушев, който четири пъти се е произнасял по ограниченията. Галя Георгиева... Всичко го има по делото ", сподели Ивайла Бакалова.

" Всичко стартира от Франтишек, след това идва Евгени - мъж на моите години, по-късно юрист Черногорски, той ми сподели, че в случай че не почна да заплащам ще стана от очевидец в обвинен - КОМПИ, паспорта, последният човек, който пристигна беше Алексей Петров, той ми сподели, че в случай че не платя, ще се случи това, което след това се случи с него ", добави Веселин Денков.

Според Денков проблемите му с правораздаването са поради присъединяване му в митингите през лятото на 2020 година, както и взаимоотношенията му с Бойко Борисов.

Вижте повече в директното включване на Иво Никодимов




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР