И ако някога сте се чудили кой е най-вкусният десерт

...
И ако някога сте се чудили кой е най-вкусният десерт
Коментари Харесай

Аржентински крем Алфахорес с Бейлис

И в случай че в миналото сте се чудили кой е най-вкусният десерт на Земята, отговорът е пред вас

Необходими Продукти

● масло - 125 г
● прясно мляко - 1 л
● захар - 85 г
● жълтъци - 3 бр.
● ванилия - 1 шушулка прясна
● царевично нишесте - 3 с.л.
● брашно - 3 с.л.
● бейлис - 2 с.л. ликьор
● заквасена сметана - 100 мл
● грис - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

В тенджера се сипва прясното мляко и се оставя да се загрее, до момента в който заври. Към него се прибавя захарта и ванилията, която авансово се прорязва през средата на 2 дълги елементи.

Брашното и грисът се смесват и се изсипват в касерола, с цел да се запекат леко. Трябва да се внимава да не загорят. Когато брашното стане златисто, касеролата се отстранява от котлона.

След това към тази примес се прибавя нишестето. Маслото се разтопява на водна баня (или в микровълнова) и се смесва със сухите съставки. Взима се един черпак от млякото и се изсипва при брашняната примес, като непрекъснато се разбърква, с цел да не стане на бучки.

След това се изсипва още един черпак и по този начин, до момента в който сместа не стане гладка. След като това се случи, тя се изсипва при млякото.

Жълтъците се поставят един по един, като кремът продължава да се бърка непрекъснато. След като и трите жълтъка са поставени и сместа се сгъсти, кремът се отстранява от котлона и се оставя за към 10-тина минути да изстине, а ванилията в това време се маха.

След като кремът е изстинал, към него се прибавя сметаната при непрекъснато бъркане. Най-накрая се изсипва и ликьорът, който придава спомагателен усет и мирис.

Преди да се сервира, може да се постави в грил, с цел да се запече от горната страна и да хване коричка (за към най-много 2-3 минути) или да се обгори с горелка.

Забележка: Вместо Бейлиса може да се употребява бренди - според от вкусовите желания.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР